У КМДА запевняють, що на Бессарабському ринку прибрали тільки «жахливий новобуд»
У КМДА запевняють, що на Бессарабському ринку прибрали тільки «жахливий новобуд»

У КМДА запевняють, що на Бессарабському ринку прибрали тільки «жахливий новобуд»

Роботи з упорядкування внутрішнього простору не впливають на історичні елементи столичного Бессарабського ринку, оскільки проводились виключно з елементами пострадянської архітектури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

«Бессарабський ринок – це пам’ятка національного значення, і керівництво комунального підприємства чітко розуміє, в яких частинах можна проводити роботи. Те, що ринок позбувся недолугих надбудов п’ятнадцятирічної давнини, це приведення будівлі до ладу. Після відповідних робіт недоторканою лишилась навіть плитка радянських часів, прибрали тільки жахливий «новобуд». Тобто жодних втручань в історичну частину немає», – заявив він.

Також Мондриївський підкреслив, що головна мета перетворень на ринку – зробити його успішним і функціональним, зберігши при цьому історичну ідентичність і привабливість.

«Підтримувати в умовах війни будь-яку історичну будівлю необхідно і водночас недешево. Тому, якщо бізнес готовий з повагою ставитись до історії міста, до його надбань і брати участь у підтримці таких будівель, як Бессарабський ринок, то ми тільки вітаємо таку ініціативу», – зауважив він.

Мондриївський подякував небайдужим киянам, які стежать за тим, що відбувається в місті, і допомагають стояти на сторожі пам’яток. «Водночас просимо не робити поспішних висновків щодо кожного перетворення в місті, бо абсолютна більшість міського бізнесу – це сумлінні городяни, які поважають історичну спадщину Києва», – додав він.

Як зазначається, у Департаменті охорони культурної спадщини рекомендували КП «Бессарабський ринок» оновити паспорт обʼєкта культурної спадщини, щоб чітко визначити предмет охорони задля запобігання подібних історій у майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Київської міської державної адміністрації Сергій Попко дав доручення призупинити всі ремонтно-демонтажні роботи на Бессарабському ринку в Києві та допустити до місця проведення робіт громадськість.

Фото: skyscrapercity.com

Теги по теме
КГГА Ремонт Рынок
Источник материала
loader
loader