Титулована легкоатлетка зробила пропозицію своєму коханому на Олімпіаді
Титулована легкоатлетка зробила пропозицію своєму коханому на Олімпіаді

Титулована легкоатлетка зробила пропозицію своєму коханому на Олімпіаді

Олімпійські Ігри часто дарують історії, які пов'язані не лише з результатами змагань. Однією з таких подій став вчинок французької бігунки Аліс Фіно. 

Француженка підходила до цієї Олімпіади у статусі найсильнішої європейської представниці у бігу на 3000 метрів з перешкодами. Вона виграла континентальну першість з найкращим результатом сезону в Європі, заявивши про амбітну мету на домашні Олімпійські Ігри. 

Аліс поставила високу планку: вона прагнула вибігти з дев'яти хвилин у Парижі. Перший крок до своєї мрії Фіно зробила у попередніх забігах, зумівши пробитися до фінальної п'ятнадцятки. У кваліфікації француженка стала другою у своєму забігу з результатом 9:14, 78 хвилини. 

Фінальний забіг у стипльчезі (інша назва 3000 метрів з перешкодами) вийшов швидким, адже перші чотири спортсменки побили колишній олімпійський рекорд, який належав росіянці. Від самого початку у лідери вирвалися африканські бігунки, однак від них не відставала і француженка. У підсумку Аліс Фіно завершила Олімпіаду на четвертому місці, показавши омріяний результат 8:58, 67 хвилини. Цей час також став новим рекордом Європи.

Одразу після завершення змагань Фіно підбігла на трибуни, де очікував та вболівав за легкоатлетку її хлопець Бруно. Фіно спершу на радощах обійняла його, а потім пішла на шокуючий крок: вона стала на одне коліно та запропонувала одружитися на ній. Отримавши «так» , Аліс Фіно була на сьомому небі від щастя. 

Пізніше вона пояснила в одному з інтерв'ю французькому виданню L'Equipe, чому наважилася на цей крок: «Я сказала собі, що якщо я пробіжу менше дев'яти хвилин, то для мене дев'ятка - щасливе число, адже ми разом уже дев'ять років. Мені подобається робити речі не так, як усі. Він ще не робив мені пропозицію, тож я подумала, що, можливо, це залежить від мене. Я дала йому шпильку з написом «Кохання в Парижі». Я хотіла, щоб він дав мені сили бігти під 9 хвилин». 

Ігри 2024 року є першими, на яких однакова кількість спортсменів серед чоловіків і жінок. Очікується, що Ігри коштуватимуть 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття почалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим випадком в історії, коли відкриття Олімпійських ігор відбулося за межами стадіону (першою була церемонія відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй проходив у рамках параду човнів по Сені від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційний протокол відбувся на площі Трокадеро на тимчасовому «міні-стадіоні». Маршрут параду довжиною 6 кілометрів (3,7 милі) показував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Постановником церемонії літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року виступив режисер Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Источник материала
loader
loader