Музей діаспори у Києві проведе лекцію про історію боротьби українців за Олімпійські ігри
Музей діаспори у Києві проведе лекцію про історію боротьби українців за Олімпійські ігри

Музей діаспори у Києві проведе лекцію про історію боротьби українців за Олімпійські ігри

Музей української діаспори у Києві проведе 8 серпня о 19:30 онлайн-лекцію Олексія Ляха-Породька «Олімпійські ігри. Історія протистояння від Гельсінкі до Парижа. Українці проти окупантів».

Як передає Укрінформ, про це йдеться в анонсі події у Фейсбуці.

Музей діаспори у Києві проведе лекцію про історію боротьби українців за Олімпійські ігри - Фото 1

Лекція присвячена боротьбі діаспори за право самостійної участі українців в Олімпійських іграх у період, коли Україна була у складі СРСР.

За це боролися десятки організацій в діаспорі: Український Олімпійський комітет в екзилі, видавництво «Смолоскип», Світовий конгрес вільних українців, Спілка української молоді, «Пласт», Антибільшовицький блок народів, Українська спортова централя Америки та Канади, Організація українських націоналістів, Українська народна республіка, Українська Головна визвольна Рада, Підпільна пошта України, Олімпійська комісія СКВУ тощо.

Посилання на подію тут.

Олексій Лях-Породько – доцент кафедри історії та теорії олімпійського спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, член Комісії Закордонне українство Національного олімпійського комітету України. Засновник ютуб-каналу «Sports Rodovid», подкаст каналу «Sport.UA History».

Нагадаємо, 20 жовтня 2023 року Музей української діаспори оголосив про початок роботи Віртуального музею української діаспори. 15 листопада команда музею представила свій проєкт світовій діаспорній спільноті на віртуальній зустрічі «Глобальні проєкти для українців за кордоном».

Теги по теме
Киев
Источник материала
loader
loader