Операція в Курській області. ОнлайнСюжет
Операція в Курській області. ОнлайнСюжет

Операція в Курській області. ОнлайнСюжет


Перші новини про наступ нібито українських військ на Курську область РФ з’явилися у вівторок, 6 серпня. Київ офіційно ситуацію не коментує.

Влада Курської області 6 серпня 2024 року заявила, що ЗСУ нібито намагалися прорватися на територію регіону, але бійці Прикордонної служби ФСБ і ЗС РФ цього не допустили. Однак Z-пабліки того дня писали, що в Курську область увійшли українські танки. Незабаром прорив визнала і влада РФ. За деякими даними, Україна менш як за 48 годин захопила більше територій, ніж за весь період літнього контрнаступу 2023 року. За інформацією українських і російських телеграм-каналів, у полон взято десятки росіян. Захід дав зрозуміти, що не проти такої української операції. слідкує за подіями у режимі онлайн.

Операція у Курській області: текстова трансляція

9 серпня

 Обстановку в Курській області визнано надзвичайною ситуацією федерального характеру, заявили в МНС РФ.

 Аналітичний проєкт DeepState опублікував відео, відзняте росіянином, на якому видно розбиту колону машин ЗС РФ зі знищеним особовим складом у селі Октябрьське Курської області. Аналітики зазначають, що це були резерви, які російська влада спрямувала в Курську область. Загалом знищено близько 13 вантажівок з живою силою.


 



Теги по теме
Киев
Источник материала
loader
loader