Китайські банки припиняють обслуговування російських платежів
Китайські банки припиняють обслуговування російських платежів

Китайські банки припиняють обслуговування російських платежів

У травні російський бізнес, стикаючись із західними санкціями, знайшов новий канал для фінансових операцій – невеликі регіональні китайські банки. Проте вже в липні більшість із цих банків припинили приймати платежі з Росії, що викликає занепокоєння серед підприємців і загрожує серйозними наслідками для економічних відносин між країнами.

Невеликі регіональні китайські банки, через які в травні через санкції США російський бізнес почав вести свої розрахунки, вже в липні перестали приймати платежі з РФ, пишуть “Известия” з посиланням на представників бізнесу.

Зараз прямі трансакції в юанях не проходять у 98% банків КНР, через що надалі можуть виникнути проблеми з поставками товарів у РФ і зрости ціни.

У зв’язку з цим у рази зріс попит на платіжних агентів, які проводять трансакції через треті країни. Також операції стали вести через гонконгські банки, але поступово від зв’язків із РФ відмовляються і вони. Ще один варіант – платежі через філію російської кредитної організації в Китаї за завищеним курсом – у КНР зайшли ВТБ і “Альфа”. Але від них багато китайських компаній приймати гроші відмовляються.

Ще варіант – платежі через дружні РФ країни. А також криптовалюта і взаємозалік за допомогою бартерних угод, які можуть початися вже восени.

Теги по теме
Россия Китай Экономика Банк
Источник материала
loader
loader