Путін перекладає на інших відповідальність за події в Курській області - ISW
Путін перекладає на інших відповідальність за події в Курській області - ISW

Путін перекладає на інших відповідальність за події в Курській області - ISW

Лідер Кремля Володимир Путін продовжує зображати себе ефективним і обізнаним керівником ситуації вздовж українсько-російського кордону і перекладати відповідальність за поточні виклики у відповідь на українське вторгнення в цей район на інших російських військових і урядовців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

12 серпня Путін провів нараду з російськими військовими, силовиками, представниками федеральних і регіональних органів влади щодо ситуації в Бєлгородській, Брянській і Курській областях, під час якої поставив завдання військовим і силовим структурам РФ у Курській області, а також дав оцінку політичній ситуації, пов’язаній із російським вторгненням в Україну.

Зазначається, що російський керманич розкритикував виконувача обов’язки губернатора Курської області Олексія Смирнова за обговорення питань, які, на думку Путіна, належать виключно до компетенції Міноборони Росії, і наказав Смирнову говорити лише про соціально-економічну ситуацію в Курській області.

Крім цього, Путін відреагував на заяву першого віце-прем’єра Дениса Мантурова про те, що «усі інші питання знаходяться під контролем», зазначивши, що Мантуров не порушив кількох ключових соціальних питань.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков звернувся до Путіна із прямим проханням щодо реалізації певної соціальної політики для допомоги цивільному населенню області, однак Гладков і губернатор Брянської області Олександр Богомаз уникнули гніву Путіна, не коментуючи військові питання, йдеться у зведенні ISW.

«Твердження Путіна про те, що кожен чиновник несе лише одну відповідальність, контрастує з його спробою виставити себе здатним контролювати і компетентно розуміти політичну, соціально-економічну та військову ситуацію вздовж міжнародного кордону», – вважають експерти Інституту.

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що наразі ЗСУ контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території РФ.

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
loader
loader