Відбудова України - 2024
Відбудова України - 2024

Відбудова України - 2024

Відновлення енергетики: рецепт порятунку у децентралізації. Окупанти розграбовують історичні цінності України - чи можна оцінити збитки? В яких умовах працюють енергетики Харківщини - відео Укрінформ.

ВІДБУДОВА ЕНЕРГЕТИКИ

Децентралізація енергосистеми - рецепт порятунку в умовах війни і не тільки

Для боротьби з наявною проблемою енергопостачання Україні недостатньо відновити зруйновану ворогом інфраструктуру, треба розбудовувати нову децентралізовану генерацію. На безальтернативності такого шляху наголошував під час конференції голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Володимир Кудрицький / Фото: Укренерго
Володимир Кудрицький / Фото: Укренерго

За висновками Кудрицького, децентралізована генерація – це по суті, єдина можлива довгострокова відповідь на російські атаки. Адже щоб знищити сотні чи тисячі маленьких електростанцій, потрібні десятки тисяч ракет. Та й фізично захистити підстанції – принаймні, від непрямих влучань, - легше, ніж великі електростанції.

ІНТЕРВ’Ю УКРІНФОРМ

Держава успішно виконує зобовʼязання за пільговими кредитами для відбудови енергетики

Наприкінці липня банки видали перші позики бізнесу та домогосподарствам для побудови власних мініелектростанцій за державними програмами пільгового кредитування. Пільгу для населення надає держава, повністю сплачуючи відсотки за кредити на купівлю обладнання для сонячних, вітрових електростанцій.

Фото з Фейсбук-сторінки Сергія Нагорняка під час робочої поїздки з питань відновлення ДніпроГЕС
Фото з Фейсбук-сторінки Сергія Нагорняка під час робочої поїздки з питань відновлення ДніпроГЕС

Народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Сергій Нагорняк у бліц-інтервʼю Укрінформу наголошує на потребі подальшого розвитку та спрощення таких програм. І запевняє, що держава виконає свої зобовʼязання.

НОВИНИ ВІДБУДОВИ

  • У США назвали наступника Пріцкер на посаді спецпредставника з відновлення України
  • Міжнародні партнери у межах проєкту ООН допоможуть Україні відновити постраждалі від війни громади
  • МОЗ затвердило перших учасників ради з відновлення «Охматдиту»
  • За рік дії програми Skills4Recoveryдля відновлення України підготували 1200 фахівців
  • У Раді зареєстрували законопроєкт щодо змін у програмієВідновлення
  • Держава відпрацьовує механізми верифікації знищеного житла на ТОТ - депутат
  • UNICEF спрямував понад ₴28 мільйонів на відновлення системи водопостачання Херсонщини
  • Другий Донецький водогін відремонтували, північ області буде з водою - Філашкін
  • USAID допомагає відновити газові мережі на Херсонщині
Розкидані учнівські парти у навчальному класі місцевої школи, пошкодженому внаслідок російських обстрілів прифронтового Гуляйполя, Запорізька область, 1 серпня 2024 року. Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ
Розкидані учнівські парти у навчальному класі місцевої школи, пошкодженому внаслідок російських обстрілів прифронтового Гуляйполя, Запорізька область, 1 серпня 2024 року. Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

РЕПОРТАЖ УКРІНФОРМ

Тягнуть з музеїв і з-під землі: як окупанти розграбовують історичні цінності України

Під час Великої війни ми втратили чимало музейних скарбів і археологічних пам’яток. Щоб колись повернути – моніторимо і рахуємо збитки.

139 храмів, 214 будівель, що представляють історичний та художній інтерес, 31 музей, 32 пам’ятники, 15 бібліотек, 1 архів – пошкодження 432 об’єктів підтвердила ЮНЕСКО. Цифри вражають, але не демонструють реальний масштаб збитків, завданих культурі та історичній науці.

Українським вченим лишається хіба що ретельно відстежувати рух викраденого, фіксувати помічені факти. Для цього є кілька дієвих способів.

Позначка кордону стоїть на полі кургану Фото: Фейсбук сторінка Сергія Теліженка
Позначка кордону стоїть на полі кургану Фото: Фейсбук сторінка Сергія Теліженка

ВІДЕО УКРІНФОРМ

В яких умовах працюють енергетики Харківщини?

Харківщина з перших днів повномасштабного вторгнення Росії зазнала потужних ворожих обстрілів. Бригадам обленерго доводиться відновлювати енергопостачання у надскладних умовах, з постійним ризиком для життя. Яка нині ситуація та чи вистачає енергетикам необхідних ресурсів, – Укрінформу ексклюзивно розповів в.о гендиректора АТ "Харківобленерго" В’ячеслав Кравцов.

СОЦМЕРЕЖІ УКРІНФОРМ

Колекційні ножі «заробляють» на армію

Олексій Ровдо почав виробляти сувенірні ножі у 2012 році в рідному Донецьку. Через війну майстрові довелося переїхати вже вдруге. Торік на новому місці на Франківщині Коломийська міська рада визнала його «Незламним підприємцем».

Як дитяче захоплення переросло у серйозну сімейну справу. Про головного замовника – ЗСУ і як робиться нагородна зброя для спецпідрозділів. Переходь у Facebook.

Фото: Ірина Дружук, Укрінформ
Фото: Ірина Дружук, Укрінформ

Слідкуйте за відновленням України з нами - щовівторка ми збираємо усі головні новини, фото та відео відбудови. Підпишіться на нашу щотижневу розсилку Відбудова 2024, щоб дізнаватися усі новини відновлення України першими.

Якщо вам сподобалося, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала. Наступний лист з новинами відбудови України очікуйте 20 серпня.

Источник материала
loader
loader