"Волосся кричить від цього": як олімпійські плавчині створюють "найболючіші" зачіски у світі
"Волосся кричить від цього": як олімпійські плавчині створюють "найболючіші" зачіски у світі

"Волосся кричить від цього": як олімпійські плавчині створюють "найболючіші" зачіски у світі

У мережі учасниці американської команди зі спортивного плавання розповіли, що їхні зачіски приносять чимало дискомфорту. Однак вони є важливою умовою естетичного вигляду під час виступу, тому спортсменки готові на жертви заради краси.

Як плавчині створюють та "розбирають" свої зачіски

Жіноча команда США зі спортивного плавання після 20 років невдач нарешті виборола срібло на Олімпіаді в Парижі. Команда впевнено виконала складну програму під пісню Майкла Джексона "Smooth Criminal" й фінішувала одразу після Китаю.

Після успішного виступу спортсменки в інтерв'ю поділилися, як створюють свої зачіски та "розбирають" їх. Адже навіть після води волосся не втрачає форми й продовжує триматися у пучку, з якого жодна волосина не вибивається.

Так, Даніела Рамірес з команди США розповіла, що зробити таку зачіску непросто, однак з досвідом на це йде все менше часу. Спочатку плавчині наносять на волосся желатин Knox. Цей порошок, як і звичайне желе, заливають гарячою водою, а після – отриману суміш наносять на волосся. Це робиться для того, щоб зафіксувати зачіску, яка не втрачатиме свого вигляду після контакту з водою. Загалом, Даніела витрачає на створення пучка, залитого желатином, близько 40 хвилин, хоча раніше на це виділяла близько 2,5 години.

Як олімпійські плавчині створюють зачіски: дивіться відео

Втім, "розібрати" таку зачіску набагато складніше. По-перше, волосся фіксується не лише за допомогою желатину, а й близько 60 – 70 шпильок. По-друге, треба видалити частину желатину, тому його доводиться буквально зішкрібати з волосся. Лише після цього можна починати мити волосся.

Однак і цей етап не такий простий, як здавалося, адже, щоб змити желатин, необхідно користуватися гарячою водою. Даніела розповідає, що видалення желатину – це найболючіший момент, оскільки гарячою водою можна обпекти шкіру голови. Окрім того, такі зачіски викликають сильний дискомфорт та навіть біль, адже часто шпильки доводиться вставляти одна в одну, й вони тиснуть на голову.

Як плавчині "розбирають" свої зачіски: дивіться відео

До слова, користувачів мережі шокували такі деталі від олімпійських спортсменів. Вони не очікували, що плавцям доводиться йти на такі жертви, щоб мати неперевершений вигляд у воді.

Моє волосся кричить від цього. Я не можу повірити, що вони (плавчині – Lady) роблять це зі своїм волоссям,
– написала жінка під відео.

Плавчині розповіли деталі про свої зачіски: дивіться відео

Источник материала
loader
loader