В Україні вже порушили 475 кримінальних справ щодо колаборантів із Криму
В Україні вже порушили 475 кримінальних справ щодо колаборантів із Криму

В Україні вже порушили 475 кримінальних справ щодо колаборантів із Криму

В Україні зареєстовано 475 кримінальних проваджень щодо колаборантів з тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням начальника відділу Прокуратури АРК Єгора Реброва, передає Укрінформ.

"За 2,5 роки існування у Кримінальному кодексі України статті "колабораційна діяльність" органи правопорядку Криму зареєстрували 475 проваджень з різних частин цієї статті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами розслідування цих 475 справ було повідомлено про підозру 276 особам, 166 обвинувальних актів уже направлено до суду.

«Передусім, йдеться про частину 5 цієї статті – це зайняття посад пов'язаних з виконанням адміністративно-господарських та керівних функцій в органах окупаційної адміністрації, окупаційних органах влади. Це й особи, які були керівниками виборчих комісій та здійснювали організацію проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території (Криму)», – розповів Ребров.

Загалом за публічним обвинуваченням прокуратури українськими судами винесено 12 вироків щодо 13 осіб.

Ребров уточнив, що кожне звинувачення у колабораціонізмі розглядається індивідуально з урахуванням «ступеня виконання об'єктивної сторони злочину». Наприклад, за сам факт отримання паспорта РФ якоїсь конкретної кримінальної відповідальності в Україні не передбачено.

Як повідомляв Укрінформ, заочні терміни ув’язнення отримали двоє кримських колаборантів, які виконували оборонні замовлення російських окупантів.

Теги по теме
война Оккупация Крыма
Источник материала
loader
loader