Справжні кримські чебуреки: традиційний рецепт улюбленої страви
Справжні кримські чебуреки: традиційний рецепт улюбленої страви

Справжні кримські чебуреки: традиційний рецепт улюбленої страви

Щоб готувати такі чебуреки вдома, обов'язково скористайтеся цим простим та перевіреним рецептом. Вони сподобаються всім вашим рідним.

Рецепт чебуреків

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 10 – 12 штук

Приготування:

  1. Розчиніть сіль в окропі. У чисту миску висипте борошно та зробіть в центрі заглиблення, куди влийте олію, горілку та окріп. Перемішайте спочатку виделкою, а потім – руками. Обгорніть тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  2. Потім розімніть тісто руками, знову обгорніть плівкою і залиште при кімнатній температурі ще на 30 хвилин.
  3. Тим часом наріжте м'ясо шматочками. Цибулю почистьте та наріжте грубими шматками.
  4. Перекрутіть м'ясо, цибулю та сало на м'ясорубці. Влийте трішки води, додайте спеції та перемішайте.
  5. Візьміть невеликий шматочок тіста та, добре підпилюючи борошном, розкачайте максимально круглий пласт. Покладіть в центр начинку, защипніть краї спочатку руками, а потім – виделкою або спеціальним ножем.
  6. Смажте чебуреки у великій кількості олії з обох боків. Викладайте на паперові рушнички, щоб позбутися зайвої олії.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.

Источник материала
loader
loader