Чоловіча та жіноча збірні України 3х3 зіграють на чемпіонаті світу U23
Чоловіча та жіноча збірні України 3х3 зіграють на чемпіонаті світу U23

Чоловіча та жіноча збірні України 3х3 зіграють на чемпіонаті світу U23

Федерація баскетболу України отримала від ФІБА офіційного листа з підтвердженням кваліфікації чоловічої та жіночої збірних України 3х3 на молодіжний чемпіонат світу U23.

Як повідомляє ФБУ, нинішнього року кваліфікаційними для участі на чемпіонаті світу U23 стали змагання Ліги націй 3х3, передає Укрінформ.

На чемпіонат світу путівки отримали діючі чемпіони світу (США - у чоловіків, Нідерланди - у жінок), господарі майбутнього чемпіонату світу, а також 13 переможців конференцій Ліги націй - сім конференцій з Європи, дві в Африці та Азії, по одній в Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Решта учасників були добрані (загалом по 20 збірних) за рейтингом виступу у конференціях Ліги націй.

Обидві наші збірні U23 посіли підсумкові другі місця у своїй конференції «Європа 3» і за рейтингом стали одними з найкращих, хто не отримав прямої путівки на світову першість.

У чоловічих змаганнях зіграють Україна, Франція, Китай, Німеччина, Литва, Латвія, Ізраїль, Нідерланди, Єгипет, Іспанія, Монголія, Італія, Чилі, США, Нова Зеландія, Японія, Алжир, Бенін, Аргентина, Кенія.

У жінок виступлять Україна, Китай, США, Німеччина, Франція, Єгипет, Монголія, Японія, Угорщина, Іспанія, Польща, Нідерланди, Чилі, Ізраїль, Італія, Австрія, Бенін, Нова Зеландія, Кенія, Уганда.

Чемпіонат світу U23 з баскетболу 3х3 пройде з 11-го по 15 вересня у столиці Монголії Улан-Баторі.

Фото: fbu.ua.

Теги по теме
Спорт Баскетбол Женщины
Источник материала
loader
loader