Популярна співачка принесла економіці Британії мільярд фунтів прибутку
Популярна співачка принесла економіці Британії мільярд фунтів прибутку

Популярна співачка принесла економіці Британії мільярд фунтів прибутку

Турне Тейлор Свіфт Eras не лише підкорило серця мільйонів шанувальників, а й значно зміцнило економіку Великої Британії, принісши 1 мільярд фунтів стерлінгів. Про це пише Daily Mail.

Поп-співачака завершила європейський етап свого туру історичним виступом на стадіоні «Уемблі», який став її восьмим шоу на цьому стадіоні влітку – рекорд для будь-якого сольного виконавця, перевершивши сім концертів Майкла Джексона під час його туру Bad у 1988 році.

 «Сенсаційна європейська частина туру Eras Tour Тейлор Свіфт нарешті підійшла до кінця, закриваючи ще одну серію туру, який уже став найкасовішим туром в історії. Відома співачка опустила завісу зіркової серії концертів по той бік Атлантики, давши рекордний восьмий концерт на стадіоні Уемблі у вівторок, де вона знову довела до божевілля 92 тис. шанувальників своїми хітами», –  йдеться у публікації.

На заключному концерті на Вемблі несподівано виступили Флоренс Уелч із Florence + The Machine та Джек Антонофф, фронтмен Bleachers. Глядачі також змогли побачити прем'єру нового музичного кліпу та перше живе виконання пісні Свіфт So long, London. Шоу в Лондоні стали головною подією туру, і Свіфт виступала у цьому місті частіше, ніж у будь-якому іншому місці. Її глибокий зв'язок з Великою Британією був очевидним, коли вона висловила свою любов до виступів у столиці країни, назвавши фінальне шоу «найкращим» і подякувавши шанувальникам за їхню захоплену участь.

Після концерту відбулася прем'єра нового музичного кліпу Свіфт, у якому вона запропонувала шанувальникам заглянути за лаштунки туру Eras. Кліп, знятий на пісню I can do it with a broken heart, висвітлив емоційні проблеми, з якими зіткнулася Свіфт під час туру, особливо після її розриву з Джо Елвіном.

Daily Mail пише, що турне Свіфт стало важливим економічним фактором, на її концерти у Великій Британії прийшло майже 1,2 мільйона людей. Шанувальники витратили велику кількість грошей на квитки, проїзд, проживання та інші витрати, середній відвідувач концерту витрачає 848 фунтів стерлінгів. Вважається, що в середньому ті, кому пощастило відвідати шоу Тейлор, витратили 206 фунтів стерлінгів на квиток, а для фанатів (14% від загальної кількості), які намагались купити VIP-місця або місця преміум-класу, ця сума перевищила 400 фунтів стерлінгів.

Нещодавно також стало відомо, як Тейлор Свіфт поповнила ряди світових мільярдерів, її музика, живі виступи та портфель нерухомості оцінюється Forbes у 1,1 мільярда доларів (874 мільйони фунтів).

Турне не обійшлося без похмурих моментів. У липні три дівчинки трагічно загинули в результаті нападу під час танцювального вечора, присвяченого Тейлор Свіфт у Саутпорті, а через кілька тижнів співачка була змушена скасувати три концерти у Відні після того, як сили безпеки запобігли потенційному нападу на стадіоні Ernst Happel. 

Источник материала
loader
loader