У Львові попрощалися з трьома захисниками
У Львові попрощалися з трьома захисниками

У Львові попрощалися з трьома захисниками

У Гарнізонному храмі Львова сьогодні, 23 серпня, попрощалися з трьома захисниками, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників: Ігорем Дубиком, Богданом Обоїстом та Олегом Процайлом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначили у Львівській міськраді, 60-річний військовий з Маріуполя Ігор Дубик закінчив Приазовський державний технічний університет. Після завершення навчання він започаткував власну справу і займався виготовленням меблів. Ігор любив спорт і активно займався вільною боротьбою, футболом та шахами. Він був дуже ерудованою людиною, зібрав удома велику бібліотеку. Крім цього, захоплювався нумізматикою, садівництвом, займався бджільництвом.

У 2014 році став на захист рідного міста і приєднався до полку «Азов». Захисник був одним із засновників ГО «Маріупольська Дружина», головою ГО «Патріот», тренував бійців. Під час повномасштабного вторгнення Ігор одразу вступив до Маріупольської територіальної оборони, щоб захищати рідне місто. Після отримання важких поранень опинився в госпіталі на території заводу «Азовсталь». Згодом військовий потрапив у полон, в якому провів 8 місяців. Пройшов полон в Оленівці та на території Росії. На реабілітації Ігор Дубовик перебував три місяці та знову повернувся у військо.

У Львові попрощалися з трьома захисниками - Фото 1 У Львові прощалися з оборонцем Маріуполя Ігорем Дубиком / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Але під час виконання одного з бойових завдань у районі населеного пункту Нью-Йорк на Донеччині 11 жовтня 2023 року воїн загинув. Тіло оборонця вдалося повернути рідним лише зараз.

Ігор Дубовик захищав країну в лавах 109-ї окремої бригади ТрО регіонального управління «Схід».

У нього залишилися дружина, діти та онуки. Поховали захисника на Марсовому полі.

Також сьогодні провели в останню путь 36-річного Богдана Обоїста з Винників та 36-річного львів'янина Олега Процайла.

Богдан Обоїст після закінчення школи здобув професію газоелектрозварювальника та слюсаря автомобілів. У вільний час любив прогулянки з дітьми та активний відпочинок, захоплювався футболом. У складі 125-ї бригади ТрО займався евакуацією поранених. У нього залишилися батьки, дружина, двоє доньок та брат.

Олег Процайло захищав країну у лавах 3-го прикордонного загону імені Героя України Євгенія Пікуса. Чоловік мав нагороду від головнокомандувача ЗСУ – «Золотий хрест». У нього залишилися батьки та сестра.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно Полтавська громада попрощалася з п’ятьма загиблими на війні з Росією воїнами.

Теги по теме
война Львов
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader