У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів
У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів

У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів

В історико-культурному комплексі «Запорозька Січ», що на острові Хортиця, відкрилась виставка «Хрести України: Центр», на якій представили понад півтори тисячі хрестів.

Про це повідомила Запорізька ОВА, передає Укрінформ.

«23 серпня в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка «Хрести України: Центр». Вона триватиме до 29 вересня 2024 року», - йдеться в дописі.

У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів - Фото 1

Зазначається, що громадський історико-етнографічний ставрографічний Музей Хреста представив понад 1,5 тисячі експонатів із центральних областей України. Це різноманітні хрести часів Хрещення Русі, епохи Великого князівства Литовського, козацької доби та початку XX століття.

У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів - Фото 2

«Древні українські хрести – це переплетення християнських та язичницьких уявлень. Вони балансують між вірою і красою, відображаючи наші традиції, що формувалися століттями. Кожен представлений хрест – унікальний. Він відображає неповторні риси різних епох в історії України», – повідомила завідувачка інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника «Хортиця» Анна Головко.

У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів - Фото 3

Крім того, у музейній студії «Місто за порогами» в Запоріжжі з 24 серпня по 4 вересня 2024 року експонуватиметься колекція портретів видатних політичних діячів та полководців козацької доби.

У комплексі «Запорозька Січ» відкрилась виставка, на якій представили понад півтори тисячі хрестів - Фото 4

Зазначається, що експонати для виставки «Обличчя козацької історії: державники та воїни» були взяті з фондів Національного заповідника «Хортиця». Портрети Петра Конашевича-Сагайдачного, Івана Сірка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи та інших написані запорізьким художником Леонідом Фащенко. Це авторські копії полотен Гаврила Васька ХІХ століття.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка “Під синьо-жовтим кольором Незалежності”.

Фото: www.zoda.gov.ua

Теги по теме
Запорожье
Источник материала
loader
loader