Бойовий медик, який оголосив голодування в одеській лікарні, зробив нову заяву
Бойовий медик, який оголосив голодування в одеській лікарні, зробив нову заяву

Бойовий медик, який оголосив голодування в одеській лікарні, зробив нову заяву

Після отриманих гарантій від голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера щодо змін у харчуванні пацієнтів обласної психіатричної лікарні №2 бойовий медик Петро Конопля припинив голодування, яке тривало три доби. За словами Петра Коноплі саме начальник військової адміністрації області приїхав поставити крапку в харчуванні лікарні. Медичний заклад переведуть на кейтеринг, буде оголошено тендер, результати якого стануть відомими через 1-1,5 місяці.  До того часу лікарня буде отримувати забезпечення від мереж супермаркетів міста.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Конопля зауважив, що не вірить керівництву лікарні, тому збирався припинити голодування тільки тоді, коли побачить «офіційні папери та наявні покращення в харчуванні». Однак, за словами військового, Кіпер дав йому «гарантії», а його слова «вселяли довіру».

“Якщо план провалиться, я розчаруюсь в посадовцях повністю і мою довіру більше не повернеш а з цим і вашу довіру до них. Сьогодні о 17:00 рівно 3 доби як голодую і сьогодні я готовий припинити голодування, для мене готують спеціальний раціон”, - написав він.

У наступному пості, опублікованому о 17:32, Петро Конопля опублікував відео, на якому їсть першу за 3 доби страву - гречку.

Омбудсмен Дмитро Лубінець наголосив, що за результатами перевірки, представниця уповноваженого в Одеській області підтвердила, що умови в яких перебувають пацієнти, включно з військовослужбовцями, є абсолютно незадовільними і не відповідають встановленим стандартам.

«З’ясувалося, що медичний заклад знаходиться на завершальному етапі реорганізації та приєднується до КНП «Одеський обласний центр психічного здоров’я». З огляду на виявлені порушення прав пацієнтів, терміново були направлені листи з рекомендаціями для органів державної влади щодо необхідних заходів для їх усунення», – каже Лубінець.

Як зазначив омбудсмен, на основі інформації отриманої від обласної військової адміністрації та Департаменту охорони здоров'я, найближчим часом будуть прийняті відповідні управлінські рішення, зокрема можливе притягнення до адміністративної відповідальності осіб, відповідальних за харчування, а також розгляд питання про переукладення договорів з іншим постачальником.

Крім того, Лубінець пообіцяв тримати ситуацію на особистому контролі.

Бойовий медик, який оголосив голодування в одеській лікарні, зробив нову заяву - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader