Арешт засновника Telegram: у ЦПД заявили, що Дуров міг шукати зустрічі з путіним в Баку кілька днів тому
Арешт засновника Telegram: у ЦПД заявили, що Дуров міг шукати зустрічі з путіним в Баку кілька днів тому

Арешт засновника Telegram: у ЦПД заявили, що Дуров міг шукати зустрічі з путіним в Баку кілька днів тому

Засновник і генеральний директор месенджера Telegram Павло Дуров, якого заарештували в аеропорту Парижа після прильоту з Азербаджану,  міг шукати зустрічі з президентом восії володимиром путіним в Баку кілька днів тому. Про це у своєму Telegram-каналі написав керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко.

«Не виключено, що Дуров шукав зустрічі із путіним у Баку кілька днів тому. Йому відмовили. Тепер у росії істерика, що »єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу", - зазначив Коваленко.

Він додав, що історія з Дуровим для москви - це «провал, в якому винне все оточення путіна, від Вайно до Патрушева».

 Керівник ЦПД зауважив, що Telegram - це месенджер номер один в Україні. В Індії - 300 млн користувачів, а «незабаром він стане номером один у Південній і Латинській Америці».

Коваленко зауважив, що арешт Дурова можна порівняти зі зломом «Енігми» британцями під час Другої світової війни, і що Telegram - це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія.

«Дурова звинувачують у тому, що він не співпрацював із французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею. У найближчі місяці росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними »відповідальними« за цей напрям шпигунської діяльності», - написав він.

Крім того, додав Коваленко, завдяки кейсу Дурова «може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі».

Арешт Павла Дурова: що відомо

39-річного бізнесмена затримали після прибуття його приватного літака в Париж з Азербайджану.

У момент затримання разом із Дуровим перебували охоронець і жінка, чиє ім'я журналісти не розголошують.

Національне управління по боротьбі з шахрайством при митному управлінні Франції (ONAF) затримало Дурова на підставі того, що він значився у списку розшукуваних осіб у Франції. Ордер на його арешт було видано судовою поліцією країни в рамках «попереднього розслідування», подробиці якого поки що не розголошуються.

«Досить безкарності в Telegram», – наголосив один із слідчих, висловивши здивування тим, що Дуров приїхав до Парижа, знаючи, що перебував у розшуку.

Літак Дурова прилетів до аеропорту Ле-Бурже, що на півночі Парижу, з азербайджанського Баку.

Одне з джерел повідомило, що французьке управління OFMIN, яке займається запобіганням насильству щодо неповнолітніх, видало ордер на арешт Дурова в межах попереднього розслідування про ймовірні злочини, зокрема, шахрайство, торгівля наркотиками, кібербулінг, організована злочинність та сприяння тероризму.

Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи Telegram.

Сьогодні, 25 серпня, він постане перед слідчим суддею.

Арешт засновника Telegram: у ЦПД заявили, що Дуров міг шукати зустрічі з путіним в Баку кілька днів тому - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader