Microsoft проведе саміт з кібербезпеки
Microsoft проведе саміт з кібербезпеки

Microsoft проведе саміт з кібербезпеки

Microsoft проведе саміт у вересні, щоб обговорити кроки щодо вдосконалення систем кібербезпеки після помилкового оновлення від CrowdStrike, що спричинив глобальний збій ІТ минулого місяця.

Конференція знаменує собою перший великий крок Microsoft для розв'язання проблем, які вплинули на майже 8,5 мільйона пристроїв Windows 19 липня, порушивши роботу в різних галузях, починаючи від великих авіакомпаній і закінчуючи банками та охороною здоров’я.

Захід відбудеться 10 вересня в штаб-квартирі Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон. Компанія запросить на зустріч представників уряду, йдеться в блозі.
«Збій CrowdStrike у липні дає нам важливі уроки, які ми повинні застосувати як екосистему», — заявили в Microsoft.
Збій викликав занепокоєння тим, що багато організацій недостатньо підготовлені до реалізації планів на випадок непередбачених ситуацій, коли виходить з ладу одна точка збою, наприклад ІТ-система або частина програмного забезпечення в ній.
«Ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб представити нашу думку в обговореннях з Microsoft, галузевими й державними зацікавленими сторонами щодо необхідності створення більш стійкої екосистеми», — сказав представник CrowdStrike, коли зв’язався для коментаря.
Аналітики стверджують, що збій виявив ризики залежності від одного постачальника, який надає єдине вікно для рішень безпеки.
Акціонери подали до суду на CrowdStrike, яка втратила приблизно 9 мільярдів доларів своєї ринкової вартості після збою, оскільки компанія з кібербезпеки обманула їх, приховавши, як неадекватне тестування програмного забезпечення могло спричинити глобальний збій.
Источник материала
loader
loader