Радбез ООН проведе засідання через масовану атаку Росії по Україні
Радбез ООН проведе засідання через масовану атаку Росії по Україні

Радбез ООН проведе засідання через масовану атаку Росії по Україні

Рада безпеки ООН у середу, 28 серпня, проведе засідання у зв’язку з масованою атакою Росії по Україні, здійсненою в понеділок.

Про це у соцмережі Х повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає Укрінформ.

«Україна і країни-партнери з кола членів Ради безпеки ООН ініціювали засідання Ради для розгляду останніх подій у ході агресії російського режиму проти України і їх наслідків. Події цього понеділка будуть в центрі уваги. Все сказане російськими терористами стане не лише частиною офіційного протоколу засідання, але й предметом розгляду майбутніх трибуналів над воєнним злочинцями на чолі з їх кремлівським фюрером», - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, як пише DW, російські ЗМІ повідомили про те, що у п'ятницю, 30 серпня, на запит Росії Радбез ООН також проведе засідання, присвячене постачанням західного озброєння Україні.

Як повідомляв Укрінформ, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

27 серпня РФ знову завдала удару по Україні. Сили ППО збили 5 крилатих ракет Х-101 і 60 ударних безпілотників.

Источник материала
loader
loader