Львівська експосадовиця, яка відмовилася встати під час гімну, подасть у суд
Львівська експосадовиця, яка відмовилася встати під час гімну, подасть у суд

Львівська експосадовиця, яка відмовилася встати під час гімну, подасть у суд

Колишня посадовиця Львівської ОВА Лідія Данько подасть до суду на волонтерку Лесю Менкуш-Мальків, яка опублікувала відео з нею у соцмережах. На кадрах Данько показує середній палець, відмовившись встати під час виконання гімну. Про наміри судитися жінка розповіла виданню Zaxid.net.

Як заявила експосадовиця, вона подасть у суд на волонтерку через поширення особистих даних, а також через те, що та «образила її честь та гідність». Жінка розповіла свою версію подій, зазначивши, що в той момент вона листувалася щодо робочих питань у телефоні.

Данько додала, що одна з учасниць заходу на підтримку українських полонених і зниклих безвісти сіла біля неї на лавку у сквері. Потім, за її словами, підійшли інші жінки, одна з яких «грубо шарпнула» її наплічник, а на прохання так не робити експосадовицю нібито обізвали «бидлом».

Пізніше одна з жінок начебто почала дивитися в її телефон із робочим та особистим листуванням, а коли Данько знову попросила так не робити, її називали «сепаратисткою». За словами експосадовиці, ця ситуація тривала приблизно пів години, а відійти у цей час вона не могла, бо мала завершити листування.

Також вона запевнила, що встала б під час гімну України, якщо б встигла завершити свої справи.

«Але мені пізніше не дали цього зробити, на мене почали напирати, запихати в обличчя телефон. Мене почали штовхати й шарпати. Цей жест (середній палець – ред.) був адресований одній конкретній пані, яка тривалий час чинила на мене психологічний тиск», – розповіла жінка.

Також Лідія Данько додала, що не тікала від поліції, а спілкувалася з правоохоронцями біля входу до Львівської облради, і не визнає жодної неповаги до національних символів держави..

На відео видно, як жінка сидить на лавці на вулиці, поки навколо неї інші люди співають державний гімн. Авторка відео зазначає, що в цей час відбувався захід на підтримку українських полонених і тих, хто зник безвісти. Жінка, відео з якою поширили в мережі, сиділа на лавці й не підіймалася. Вона не зробила цього навіть тоді, коли її про це попросили. 

Источник материала
loader
loader