Росія отруює українські річки? «Київводоканал» заспокоїв мешканців столиці
Росія отруює українські річки? «Київводоканал» заспокоїв мешканців столиці

Росія отруює українські річки? «Київводоканал» заспокоїв мешканців столиці

Столична влада запевняє, що вода, що подається в будинки киян, безпечна. Про це інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«У мережі активно розповсюджується інформація про те, що під Києвом у річці Десні виявили отруйні речовини, які стікають з боку російського кордону. У зв’язку з цим ПрАТ «АК «Київводоканал» наголошує, що ситуація з водопідготовкою та водопостачанням у столиці під контролем», – сказано у повідомленні.

Зазначено, що фахівці «Київводоканалу» постійно відбирають проби води як на етапі водозабору, так і на всіх етапах водопідготовки. Будь-які зміни в якості води у річці будуть оперативно помічені та, виходячи з цього, буде скоригований процес очищення та знезараження води. Вода, яка подається у домівки киян, безпечна, її якість постійно контролюється, тож загроз для споживачів немає, – запевняють у «Київводоканалі».

Повідомляється, що представники «Київводоканалу» разом із державними службами постійно проводить моніторинг якості води у річці Десні. У разі будь-яких загроз будуть вжиті всі необхідні заходи.

«Щодо якості води у столиці закликаємо довіряти лише інформації, яка розміщується на інформаційних ресурсах «Київводоканалу» та КМДА», – підсумовує Київська міська державна адміністрація.

За його словами, 26 серпня було проведено позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого вирішили заборонити для мешканців купання та вилов риби у Десні.

Однак згодом Олексій Момот свій пост видалив. 

Як повідомила Київська обласна військова адміністрація, Державна екологічна інспекція Столичного округу не виявила перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області. Вміст кисню також в межах норми. Фактів мору риби не виявлено.

Напередодні у річці Сейм, яка є притокою Десни, також було зафіксовано забруднюючі речовини.

Источник материала
loader
loader