Прем'єр-міністр Польщі пояснив, чому не збивають російські ракети та дрони у власному небі
Прем'єр-міністр Польщі пояснив, чому не збивають російські ракети та дрони у власному небі

Прем'єр-міністр Польщі пояснив, чому не збивають російські ракети та дрони у власному небі

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зізнався, що польським військовим складно визначити, чи є об'єкт у повітряному просторі країни цивільним чи військовим. Тому, коли йдеться про збиття можливих російських ракет або дронів, союзники Варшави радять проявляти обережність. До того ж рішення про збиття ворожих об'єктів приймає лише оперативний командувач Польщі генерал Мацей Кліщ, згідно з чинними процедурами.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, якого цитує видання Rzeczpospolita. 

Так, у Туска запитали, чи будуть зміни до закону, які спростять збивання об’єктів – таких як безпілотники чи ракети – які з’являються в польському повітряному просторі під час масованих російських обстрілів України. Наразі, відповідно до процедури, згоду на збиття такого об’єкта в мирних умовах має надати вище командування. Туск каже, що він відкритий до таких змін, однак проблема в іншому.

«Проблема зі збиттям часто носить інший характер. Часто це кілька секунд, протягом яких неможливо перевірити, чи це не цивільний об’єкт», - каже прем'єр-міністр Польщі.

 За словами Туска, майже 400 солдатів вже понад три доби шукають будь-які сліди безпілотника, але поки що немає 100% впевненості, що він взагалі залітав у повітряний простір Польщі. 

«Наші союзники рекомендують певну стриманість. Якщо немає загрози, якщо це не агресія. Я дуже ціную виважену позицію наших військових. Вони не зацікавлені відкривати вогонь щоразу, коли щось рухається в небі. Це дозволяє почуватися безпечніше», – пояснив він.

Прем'єр-міністр Польщі пояснив, чому не збивають російські ракети та дрони у власному небі - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader