Мешканці прифронтових територій отримають гроші на придбання твердого палива - рішення уряду
Мешканці прифронтових територій отримають гроші на придбання твердого палива - рішення уряду

Мешканці прифронтових територій отримають гроші на придбання твердого палива - рішення уряду

Кабінет міністрів України на своєму засіданні у п’ятницю ухвалив рішення про надання одноразової виплати в розмірі 21 тисячі гривень вразливим домогосподарствам прифронтових громад на придбання твердого палива.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Затверджено Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива», - йдеться у повідомленні.

Передбачено, що одержувачами грошової допомоги на опалення є особи, які фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях в 10-кілометровій зоні від державного кордону з РФ або лінії зіткнення (на момент подачі заяви) та/або на територіях активних бойових дій, територіях можливих бойових дій, у житлових будинках, житлових приміщеннях, які опалюються твердим пічним побутовим паливом.

Перелік територіальних громад (населених пунктів), жителі яких можуть отримати грошову допомогу на опалення згідно з вищенаведеними вимогами, визначається відповідними облдержадміністраціями (військовими адміністраціями).

Встановлено, що грошова допомога на опалення одержувачам виплачується за рахунок коштів міжнародних організацій та становить 21 тисячу гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний період 2024/25 року.

Програма грошової допомоги реалізується за фінансової підтримки УВКБ ООН.

Очікується, що реалізація акта дозволить забезпечити потреби вразливих категорій населення прифронтових територій у побутовому паливі в зимовий період.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні завершили проєкт з виплати грошової допомоги евакуйованим із зони бойових дій.

Теги по теме
помощь
Источник материала
loader
loader