На виставці у Парижі представлені фото українців, поранених унаслідок війни
На виставці у Парижі представлені фото українців, поранених унаслідок війни

На виставці у Парижі представлені фото українців, поранених унаслідок війни

У Парижі на набережній Сени триває фотовиставка Titanium, де представлені фото українців, які зазнали травм унаслідок війни.

Серед світлин - фото Яни Степаненко, яка втратила ноги під час російського ракетного удару по вокзалу у Краматорску та восьмирічного Романа Олексіва, який отримав тяжкі опіки у Вінниці. Про це повідомляє у Фейсбуці реабілітаційний центри Unbroken Ukraine, передає Укрінформ.

«Незламні у Парижі! На набережній Сени триває масштабна фотовиставка Titanium про українців, які зазнали тяжких травм унаслідок війни», - йдеться у повідомленні.

Мета проєкту - показати українців, які попри мінно-вибухові травми щодня демонструють усьому світові свою стійкість і рішучість. Серед них: діти і дорослі, цивільні і військові.

Автор світлин - французький фотограф українського походження Юрій Білак.

“Титан – це матеріал, який використовується для створення протезів. Все це символізує силу та наполегливість українців”, - зазначив фотограф Юрій Білак.

На фото, зокрема, є й пацієнти Unbroken Ukraine. Це 13-річна амбасадорка Центру Яна Степаненко та 8-річний Ромчик Олексів.

Яна у 2022 році втратила обидві ноги через терористичний удар РФ по вокзалу у Краматорську. А у 2024 році дівчина на протезах здолала п’ять кілометрів Бостонського марафону. Саме на цих штучних кінцівках вона велично позує на світлинах.

Роман постраждав два роки тому під час обстрілу Вінниці. Хлопчик втратив маму, а сам отримав глибокі і обширні опіки, які і досі лікують. Хлопчик проходить реабілітацію та знов займається бальними танцями.

Як повідомляв Укрінформ, володар відзнаки «Діти-герої» дев’ятирічний Роман Олексів планує станцювати на відкритті саміту перших леді та джентльменів.

Фото: UNBROKEN Ukraine

Теги по теме
война Франция Париж
Источник материала
loader
loader