Міністри оборони США та Польщі обговорили військову допомогу Україні
Міністри оборони США та Польщі обговорили військову допомогу Україні

Міністри оборони США та Польщі обговорили військову допомогу Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся з міністром оборони Польщі Владиславом Косіняком-Камишем у Пентагоні, обговоривши, зокрема, незмінне лідерство Польщі у допомозі оборони України.

Про це повідомила пресслужба Пентагону, передає Укрінформ.

Остін відзначив постійний внесок Польщі серед ключових союзників, які надають підтримку у короткострокових і довгострокових потребах України у сфері безпеки.

«Польщазавжди розуміла, що путінська війна в Україні загрожує нашій спільній безпеці. Сполучені Штати і Польща, разом з нашими союзниками і партнерами, стоять за вільну і суверенну Україну», - сказав Остін.

Він додав, що внесок Польщі у вигляді важливої логістичної підтримки та допомоги у сфері безпеки був ключовим для здатності України захистити себе від нападу Росії.

Косіняк-Камиш зазначила, що американсько-польські відносини продовжують досягати нових рівнів, оскільки обидві країни спільно працюють над вирішенням викликів у сфері безпеки.

«У світі, який швидко змінюється, виклики безпеці стали більш суперечливими, складними і взаємопов'язаними», - сказав польський міністр оборони, додавши, що, на додаток до війни Росії в Україні, Польща також стикається зі зростанням загрози ворожих дій з боку сусідньої Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, армія США уклала контракт на виробництво ракет Javelin на суму 1,3 мільярда доларів, що є найбільшим однорічним замовленням на ці ракети на сьогодні.

Фото: defense.gov

Теги по теме
Украина Россия США Польща
Источник материала
loader
loader