Серед росіян зростає невдоволення путіним – ISW
Серед росіян зростає невдоволення путіним – ISW

Серед росіян зростає невдоволення путіним – ISW

Держагентства росії із проведення опитувань громадської думки визнають сплеск невдоволення російським диктатором путіним серед росіян.

Про це йдетьсяу звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Фонд "Громадська думка", російська державна соціологічна установа, опублікував 30 серпня опитування, проведене 25 серпня, яке показало, що 28% респондентів висловили обурення або незадоволення діями російської влади за останній місяць. За даними експертів, це більш ніж 25% і 18% в опитуваннях, проведених цим фондом 11 серпня і 28 липня відповідно.
 
Зазначається, що респонденти опитування не висловлювали такого високого рівня незадоволення з часу опитування, проведеного в листопаді 2022 року, після першого місяця часткової мобілізації в росії.
 
російський державний Центр вивчення громадської думки (ДЦВГД) зазначив, що рейтинг путіна впав 3,5% в період з 12 по 18 серпня – ISW зазначає, що це рекордне падіння рейтингу путіна, навіть серед кремлівських соціологів, з моменту початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.
 
ДЦВГД рф оприлюднив своє останнє опитування щодо рейтингу підтримки путіна 30 серпня, показавши додаткове падіння з 73,6% до 72,4% в період з 19 по 25 серпня.
 
Аналітики зазначили, що опитування російських держагентств не свідчать про особливо виражене незадоволення і не є достовірним відображенням реальних настроїв у російському суспільстві. Однак ці опитування свідчать про те, що кремль вважає за необхідне визнати, що невдоволення суспільства зросло після початку операції ЗСУ в Курській області.
 
"кремль, ймовірно, сподівається, що обмежене визнання суспільного невдоволення захистить його від звинувачень у тому, що він ігнорує стурбованість російського суспільства українським вторгненням" – йдеться у звіті.

 

Источник материала
loader
loader