Кім Чен Ин має слабкість до орловських рисаків
Кім Чен Ин має слабкість до орловських рисаків

Кім Чен Ин має слабкість до орловських рисаків

Північна Корея нещодавно імпортувала 24 орловських рисаків з Росії, що стало черговим підтвердженням важливості цих коней для режиму Кім Чен Ина. Орловські рисаки, відомі своєю витривалістю та грацією, мають не лише практичне, але й символічне значення для лідера КНДР.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин отримав нову партію орловських рисаків з Росії, яка була доставлена через вузький сухопутний кордон між країнами. Згідно із заявою ветеринарної влади Приморського краю, у неділю було перевезено 24 коня — 19 жеребців і п’ять кобил, що є улюбленою породою Кіма, на яких він часто зображений на пропагандистських фото, пише видання The Times, передає УНН.

Тридцять коней цієї ж породи вже були відправлені до Пхеньяну у 2022 році. Попри розробку ядерної зброї та балістичних ракет, Північна Корея також інвестує в одну з найстаріших військових технологій, розвиваючи мережу кінних військових підрозділів. Згідно з офіційними торговельними звітами, у період з 2020 по 2023 рік країна витратила щонайменше 600 000 доларів на породистих коней, імпортованих з Росії.

Коні мають більше символічне значення для Кіма, ніж військове, відіграючи важливу роль у культі особистості, який він створив навколо себе та своєї родини. Державні ЗМІ часто показують, як Кім їздить верхи з дитинства, зокрема разом зі своїм батьком, Кім Чен Іром. У 2018 році з’явилася серія фотографій, на яких Кім верхи на орловських рисаках скаче по снігу на священній горі Пекту разом із дружиною Лі Соль Чжу, сестрою Кім Йо Чжон та іншими помічниками.

Державні ЗМІ у лютому показали Кіма і його доньку Чжу Е, яку багато хто вважає його законною спадкоємицею, під час військового параду, присвяченого 75-річчю Корейської народної армії, де вони також були верхи на орловських рисаках. Південнокорейська газета Chosun Ilbo недоброзичливо описала Кіма і його дружину, назвавши їх “схожими на парочку пузатих ельфів із Володаря кілець”.

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader