Volkswagen вирішив оздобити салони своїх авто незвичним матеріалом
Volkswagen вирішив оздобити салони своїх авто незвичним матеріалом

Volkswagen вирішив оздобити салони своїх авто незвичним матеріалом

Німецький концерн Volkswagen заявив, що використовуватиме матеріал з коноплі для оздоблення салону. Проце пише авто 24.

Для цього компанія співпрацюватиме з німецьким стартапом Revoltech GmbH. Метою співпраці Volkswagen та Revoltech GmbH є створення міцного водостійкого матеріалу, виготовленого зі 100% промислових конопель, який можна переробляти або компостувати в кінці терміну служби в автомобілі.

Автовиробник заявив, що перші тестові варіанти тканини вже отримали схвальні відгуки від користувачів. Volkswagen каже, що прийде на заміну шкірозамінникам, які наразі активно використовуються в автоіндустрії для обробки елементів інтер’єру, зокрема сидінь.

Компанія каже, що матеріал виготовляють із залишків конопляної промисловості, які не мають подальшого використання. Тканину утворюють з волокон коноплі та повністю біологічного клею, які поєднуються за спеціальною технологією та обробляються, щоб стати поверхневим матеріалом.

Сировина видобувається з регіональних конопляних полів і повністю переробляється або компостується після закінчення терміну служби. Volkswagen прогнозує, що перші автівки з салоном з конопель можуть з’явитися у 2028 році.

Источник материала
loader
loader