"Шаги" замість "копійок": чи готуватися українцям до обміну монет
"Шаги" замість "копійок": чи готуватися українцям до обміну монет

"Шаги" замість "копійок": чи готуватися українцям до обміну монет

"Шаги" замість "копійок"

Національний банк України запропонував відмовитися від терміну "копійка" в грошовому обігу, аби відновити історичну справедливість. У центробанку вважають, що цей крок сприятиме дерусифікації, деколонізації та відродженню національних традицій в грошовому обігу України.

Для реалізації цієї ініціативи український центральний пропонує внести зміни до низки законів. Розроблені законопроєкти уже після узгодження всіх процесів мають на меті передати на розгляд та схвалення до парламенту. У разі ухвалення Верховною Радою відповідних законів, Нацбанк буде здатний перейти до втілення цього плану. Зокрема, йдеться про карбування та введення в обіг уже шагів.

До теми! Регулятор додає, що поступове введення "шагів" в обіг не вплине на рівень інфляції в Україні, адже цей процес не передбачає збільшення обсягів готівкових грошей в економіці.

НБУ попередив, що немає намірів спеціально вилучати з обігу монети, які номіновані в копійках, обмінювати їх на шаги. Регулятор наголосив, і "копійки" та "шаги" будуть перебувати в обігу паралельно. Тож жителям України не потрібно буде вживати додаткових заходів для обміну копійок на шаги. Таким чином, вийде уникнути додаткових витрат, які пов'язані з утилізацією копійок та виготовленням шагів.

Теги по теме
Деньги Нацбанк Гривна
Источник материала
loader
loader