США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту
США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту

США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту

Морські піхотинці Сполучених Штатів та Південної Кореї провели навчання з висадки кількатисячного морського десанту на корейському узбережжі Японського моря із залученням десятків кораблів, плаваючої бронетехніки та бойової авіації.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Тренування проходили у двох прибережних районах поблизу міста Пхохан за 273 кілометри на південний схід від Сеула і мали на меті посилити взаємодію союзників про проведенні спільних десантних операцій.

Тренування з висадки морського десанту є ключовим етапом щорічних навчань «Подвійний дракон» (Ssang Yong), які почалися минулого понеділка і триватимуть до 7 вересня.

США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту - Фото 1

Корпус морської піхоти Південної Кореї повідомив, що спочатку спецпризначенці двох країн із застосуванням дронів розвідали прибережні райони, виявили позиції умовного противника та передали координати авіації, після чого винищувачі-невидимки F-35B США та ударні гелікоптери AH-1Z Viper обстріляли імітаційні цілі, щоб убезпечити райони для висадки десанту.

Потім до узбережжя вирушили понад 50 південнокорейських і американських транспортних засобів-амфібій із морськими піхотинцями, частину десанту до цільових районів доставив транспортний літак C-130 «Геркулес» (Hercules).

Загалом до навчань було залучено близько 40 військових кораблів, зокрема універсальний десантний корабель ВМС США USS Boxer, та близько 40 літальних апаратів, включаючи американські конвертоплани V-22 Osprey.

Другий рік поспіль до навчань приєднався підрозділ морської піхоти королівських ВМС Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Південної Кореї пропонує наступного року збільшити військовий бюджет на 3,6% - до рекордних 61,6 трлн вон (приблизно $46,3 мільярда), аби посилити можливості реагування на нові військові загрози з боку КНДР.

Фото: Yonhap

Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader