Хусити атакували два нафтові танкери у Червоному морі
Хусити атакували два нафтові танкери у Червоному морі

Хусити атакували два нафтові танкери у Червоному морі

Єменські хусити, підтримувані Іраном, атакували у понеділок два нафтові танкери в Червоному морі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на американських військових, передає Укрінформ.

Атак зазнали танкер Amjad, який ішов під прапором Саудівської Аравії, і танкер Blue Lagoon I під прапором Панами.

Центральне командування США заявило, що хусити атакували танкери двома балістичними ракетами і безпілотником-камікадзе, вразивши обидва судна.

Судна були завантажені нафтою, при чому судно Amjad перевозило близько двох мільйонів барелей нафти. Військові США назвали атаки хуситів «безрозсудними терористичними актами».

За словами двох джерел Reuters, в момент удару танкери йшли поряд. Вони змогли продовжити рух, не зазнавши серйозних ушкоджень або будь-яких людських втрат.

Пізніше хусити взяли на себе відповідальність за атаку на Blue Lagoon, однак не згадали про саудівський танкер.

В окремій заяві Центральне командування США зазначило, що американські військові успішно знищили дві ракетні системи в підконтрольному хуситам районі Ємену, які «становили безпосередню загрозу» американським та коаліційним силам, а також торговим судам у регіоні.

Як повідомлялося, хусити перше завдали ударів ракетами та безпілотниками по суднах у Червоному морі торік у листопаді. Вони стверджують, що діють на знак солідарності з палестинцями у секторі Гази.

Загалом з початку війни у Газі хусити атакували понад 70 суден, з них вони захопили одне судно і потопили ще два, загинули щонайменше троє моряків.

Фото: Europa Press News

Теги по теме
нефть
Источник материала
loader
loader