На Хмельниччині знімають фільм про діяльність ОУН в області
На Хмельниччині знімають фільм про діяльність ОУН в області

На Хмельниччині знімають фільм про діяльність ОУН в області

На Хмельниччині знімають короткометражний фільм «Коли співають мертві…», присвячений діяльності в області ОУН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька обласна рада.

«Хмельницький обласний літературний музей завершує зйомки нового короткометражного фільму «Коли співають мертві…» про діяльність організації українських націоналістів (ОУН) на території теперішньої Хмельницької (до 1954 року – Кам’янець-Подільської) області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фільм присвячений боротьбі українських націоналістів за самостійну державу проти московських окупантів. Сюжет будується на реальних подіях, що відбувалися в селі Дідківці на території сучасної Ямпільської територіальної громади в 1950-1951 роках. Зйомки відбуваються в ігровому стилі. У ролях – артисти обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького й самодіяльні актори.

На Хмельниччині знімають фільм про діяльність ОУН в області - Фото 1 Хмельницький літературний музей знімає фільм про діяльність ОУН / Фото: km-oblrada.gov.ua

Стрічка знімалася в Дідківцях, Хмельницькому і Пашківцях поблизу обласного центру. Днями на території Дунаєвецької громади пройдуть зйомки двох завершальних сцен, після чого виконають монтаж та музичне оформлення стрічки.

Як повідомляв Укрінформ, у конкурсній програмі 81-го Венеційського міжнародного кінофестивалю La Biennale di Venezia будуть представлені українські фільми «Пісні землі, що повільно горить» Ольги Журби та «Медовий місяць» Жанни Озірної.

Теги по теме
фильм
Источник материала
loader
loader