Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу відмовився від угоди щодо заручників
Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу відмовився від угоди щодо заручників

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу відмовився від угоди щодо заручників

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу рішуче відмовився від укладення угоди щодо звільнення заручників або припинення війни в Смузі Гази, попри значний тиск і масові протести всередині країни. За повідомленням Financial Times, Нетаньягу підкреслив свою готовність не поступатися вимогам ХАМАСу та підтримав довгострокову військову присутність ЦАХАЛу вздовж кордону Гази з Єгиптом, у Філадельфійському коридорі.

Нетаньягу наголосив на важливості цього коридору, називаючи його “кисневою трубою”, яка дозволила ХАМАСу постачати зброю в Газу через контрабандні шляхи. Він заявив, що наполягатиме на військовій присутності в цій зоні, навіть якщо це затримає угоду щодо звільнення заручників, яких утримують у Газі.

Прем’єр-міністр підкреслив, що його головним пріоритетом залишається безпека Ізраїлю, а його рішучість у цьому питанні залишається незмінною, попри те, що міжнародні посередники та власні служби безпеки закликають до більш дипломатичного підходу.

Ситуація в країні загострилася після дня масових протестів та загального страйку, що відбулися на тлі незадоволення громадськості неспроможністю уряду забезпечити угоду щодо заручників. Це один із найбільших проявів громадського гніву з моменту нападу ХАМАСу 7 жовтня. Протести тривають другу ніч поспіль, демонструючи широку підтримку серед населення вимогам до уряду прискорити вирішення питання щодо звільнення заручників.

Нетаньягу, зі свого боку, заявив: “Ніхто так не відданий справі звільнення заручників, ніж я. Але ніхто не буде проповідувати мені”, чітко позначивши свою позицію щодо можливих поступок.

Теги по теме
Израиль увольнение
Источник материала
loader
loader