Сі Цзіньпін назвав Африку важливим пріоритетом дипломатії Китаю
Сі Цзіньпін назвав Африку важливим пріоритетом дипломатії Китаю

Сі Цзіньпін назвав Африку важливим пріоритетом дипломатії Китаю

Голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі у Пекіні з очільником Комісії Африканського Союзу Мусою Факі Махаматом заявив, що Китай вважає важливим пріоритетом своєї дипломатії розвиток відносин із країнами Африки.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство Китаю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Африка є важливим полюсом у світі та важливим пріоритетом дипломатії Китаю», - заявив Сі.

За його словами, Китай готовий і надалі активно розвивати політичні обміни з африканськими країнами, поглиблювати з ними стратегічну взаємну довіру і практичну співпрацю та ділитися досвідом і сприяти їх економічному розвитку.

«Нам потрібно тісно співпрацювати, твердо підтримувати один одного, виступати за рівноправний багатополярний світ та економічну глобалізацію, яка приносить користь усім, а також спільно захищати інтереси країн, що розвиваються», - підкреслив китайський лідер.

Махамат, своєю чергою, зазначив, що за вісім років роботи в керівних органах Африканського союзу він став свідком швидкого розвитку відносин між Африканським союзом і Китаєм та подякував китайській стороні за допомогу країнам Африки у різних сферах, таких як інфраструктура, охорона здоров’я, енергетика, промисловість та безпека.

«Африканська сторона очікує, що Китай продовжить відігравати провідну роль і робитиме більший внесок у допомогу Африці у проведенні модернізації, а також підтриманні глобального миру і світового розвитку», - сказав він.

Голова Комісії Африканського Союзу прибув до Китаю для участі у саміті Форуму китайсько-африканського співробітництва, який відбудеться у Пекіні 4-6 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ КНР Ван Ї закликав країни Африки разом із Китаєм спільно відстоювати міжнародний порядок, заснований на міжнародному праві, та будувати рівноправний і впорядкований багатополярний світ.

Фото ілюстративне: twitter.com/GovernmentZA

Теги по теме
Китай Африка
Источник материала
loader
loader