У двох селах на захопленій росіянами частині Луганщини вигоріли цілі вулиці, є загиблі
У двох селах на захопленій росіянами частині Луганщини вигоріли цілі вулиці, є загиблі

У двох селах на захопленій росіянами частині Луганщини вигоріли цілі вулиці, є загиблі

У двох селах на тимчасово захопленій росіянами частині Луганської області вигоріли цілі вулиці, є загиблі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

"Лише після того, як в населених пунктах навколо Антрацита через пожежу спалахнули майже 150 будинків та будівель, окупаційна влада запровадила там режим надзвичайної ситуації. Горіння сухостою на площі 300 гектарів переросло в масштабну пожежу. Вже вкотре допущено перекидання полум’я на житлову забудову. У двох селах будинки вигоріли цілими вулицями. Вже знайдені кілька тіл загиблих цивільних", - ідеться у повідомленні.

У Сєвєродонецьку загарбники цьогоріч неодноразово наголошували на масовому поверненні місцевих жителів, кількість яких нібито зросла від 10-15 тисяч осіб, що залишилися після захоплення міста росіянами, до 60 тисяч.

"Однак учора самі ж колаборанти створений ними фейк спростували, повідомивши про кількість школярів станом на 2 вересня 2024 року - а саме 1 693 особи. Порівнянно із початком минулого навчального року цей показник зріс лише на 240 осіб. Це з урахуванням дітей родин росіян, що за ці роки оселилися у Сєвєродонецьку. Про десятки тисяч людей, що начебто повернулися, мова не йде", - наголосили в ОДА і додали, що перед початком повномасштабного вторгнення Росії у школах громади здобували освіту понад 10 тисяч дітей – ушестеро більше.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "у бік прифронтових Невського та Макіївки загарбники спрямували минулої доби 85 БпЛА. Більшість – 54 - по Макіївці. Наступальні дії підтримували вогнем з артилерії різних типів. Намагалися досягти успіху і на Лиманському, і на Куп’янському напрямках. Наші хлопці мужньо стримують противника".

Як додав Лисогор, атакували росіяни також поряд із Греківкою та зі Стельмахівкою.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу тимчасово захопленого Сєверодонецька через російські обстріли горить ліс, знищені вже 80 домоволодінь.

Фото ілюстративне

Теги по теме
пожар Луганщина
Источник материала
loader
loader