У Тель-Авіві проходить виставка «Біженці вдруге»
У Тель-Авіві проходить виставка «Біженці вдруге»

У Тель-Авіві проходить виставка «Біженці вдруге»

У Музеї єврейського народу (ANU Museum) у Тель-Авіві з нагоди Дня Незалежності України відкрили фотовиставку «Біженці вдруге», яка з 3 вересня експонуватиметься в Ukrainian Cultural Center in Tel Aviv.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Ізраїлі.

Фотопроєкт відомого ізраїльського фотомитця Ереца Кагановича розповідає особисті історії двадцяти українок та українців, що знайшли прихисток в Ізраїлі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, та зіткнулись в цій країні із жахливими наслідками терористичного нападу 7 жовтня 2023р.

Проєкт «Біженці вдруге» реалізований при підтримці посольств п’яти країн: України, Польщі, Естонії, Швеції та Фінляндії.

На відкритті виступили посли європейських країн, представник МЗС Ізраїлю, а також Посол США в Ізраїлі п. Джейкоб Лью.

Відкриття виставки пройшло на тлі важких новин про трагічну загибель ще шістьох заручників, утримуваних у секторі Газа, а також про черговий варварський обстріл Харкова росією. «Це ще раз підкреслює нерозривний зв’язок між нашими двома країнами у протистоянні агресії, тероризму і деспотизму», – підкреслив Посол України Євген Корнійчук.

У заході взяли участь понад 200 запрошених – представників дипломатичного корпусу, урядових, ділових та мистецьких кіл, української та польської громад Ізраїлю, ЗМІ.

Фото та історії можна також побачити онлайн за посиланням.

Нагадаємо, в Українському центрі в Тель-Авіві (Ukrainian Cultural Center in Tel Aviv) відбувся майстер-клас від «Українських здибанок в Ізраїлі», учасники якого цього разу навчались давньої української техніки розпису по тканині – вибійці.

Фото: Embassy of Ukraine in the State of Israel / Фейсбук

Теги по теме
Израиль
Источник материала
loader
loader