До програми «Національний кешбек» пропонують включити придбання книжок
До програми «Національний кешбек» пропонують включити придбання книжок

До програми «Національний кешбек» пропонують включити придбання книжок

Міністерство культури та інформаційної політики разом із комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та Українським інститутом книги (УІК) пропонують включити до програми «Національний кешбек» придбання книжок і послуги книгарень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«2 вересня в Україні офіційно стартувала програма «Національний кешбек», за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва. Однак, в переліку послуг та товарів, доступних для кешбеку, відсутні послуги розповсюджувачів книговидавничої продукції (книгарень). Крім того, кошти кешбеку неможливо використати на придбання готових книжок», - ідеться в повідомленні.

З огляду на це МКІП, гуманітарний комітет Верховної Ради та УІК звернулися до Міністерства економіки, яке є розробником цього експериментального проєкту, з пропозицією внести зміни до базової постанови, доповнивши перелік кодами МСС: 5942 «Книгарні»; 5192 «Книги, періодичні видання та газети».

Окрім того, МКІП разом із гуманітарним комітетом Верховної Ради та УІК наголошують на тому, що підтримка українських книгорозповсюджувачів у рамках експериментального проєкту «Національний кешбек» має стати важливою і неодмінною складовою державної політики підтримки цілісного українського культурного продукту.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 2 вересня 2024 року офіційно стартувала програма «Національний кешбек», яка дасть змогу громадянам повертати 10% від вартості покупок вітчизняних товарів.

Фото: Закарпатська ОДА

Источник материала
loader
loader