Катастрофа з F-16: Зеленський сказав, коли будуть відомо детелі інциденту
Катастрофа з F-16: Зеленський сказав, коли будуть відомо детелі інциденту

Катастрофа з F-16: Зеленський сказав, коли будуть відомо детелі інциденту

Водночас інші деталі стосовно інциденту з F-16 поки не можуть бути розголошені. Про це президент України в інтерв'ю журналістам NBC News, інформує 24 Канал.

Що сказав Зеленський про розслідування катастрофи з F-16

Глава держави наголосив, що не можу в деталях розкрити інформацію про авіакатастрофу з українським винищувачем F-16, відповідно до нашого законодавства.

Нам необхідно завершити розслідування, і тоді ми відкриємо цю інформацію для наших партнерів: що було зроблено, що стало причиною,
– сказав Зеленський.

Водночас президент додав, що зараз нашій державі недостатньо тієї кількості літаків F-16, яку ми вже маємо. А основна проблема у пакетах, які надають партнери, полягає у тому, що позитивне рішення є, але кількість наданих літаків невелика.

Що відомо про авіатрощу з F-16 в Україні

  • Першими про втрату Україною свого літака F-16 повідомили журналісти The Wall Street Journal 29 серпня. Того ж дня у Генштабі підтвердили цю інформацію, зазначивши, що інцидент стався під час російського масованого обстрілу 26 серпня.
  • Військові наголосили, що F-16 вдалося збити чотири крилаті ракети, однак під час заходу на наступну ціль з одним із літаків зник зв'язок. Зрештою і стало відомо про катастрофу.
  • Внаслідок інциденту загинув український пілот Олексій "Мунфіш" Месь. На момент загибелі захиснику було лише 30 років. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський посмертно надав йому звання полковника.
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader