МОУ дозволило постачати у військо польову кухню, призначену для приготування їжі на 500 осіб
МОУ дозволило постачати у військо польову кухню, призначену для приготування їжі на 500 осіб

МОУ дозволило постачати у військо польову кухню, призначену для приготування їжі на 500 осіб

У Міністерстві оборони України кодифікували й допустили до постачання польову модульну кухню МК-500, призначену для приготування їжі у польових умовах для військовослужбовців чисельністю до 500 осіб.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті Міноборони.

Зазвичай для приготування їжі в польових умовах у підрозділах Збройних сил України використовують переважно старі радянські польові кухні КП-30, КП-75, КП-125, КП-130. На польових кухнях-причепах радянського зразка можливо було готувати лише ві страви одночасно. Працюють старі польові кухні на дровах або дизельному паливі. Не забезпечує така кухонна техніка комфортних умов для особового складу, не має можливостей працювати з напівфабрикатами, не має холодильного обладнання для зберігання продуктів, устаткування для миття і сушіння посуду тощо.

МОУ дозволило постачати у військо польову кухню, призначену для приготування їжі на 500 осіб - Фото 1

Нову модульну кухню для потреб ЗСУ виготовили на одному з вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. За основу для виробу українські інженери взяли форм-фактор 20-футового морського контейнеру.

МОУ дозволило постачати у військо польову кухню, призначену для приготування їжі на 500 осіб - Фото 2

До місця виконання завдань кухню доставляють на причепі або автомобільному базовому шасі, яке має стандартні кріплення для такого габаритного вантажу.

Кухня сама "знімає" себе з платформи за допомогою гідродомкратів.

Термін розгортання польової кухні з усіма робочими місцями та устаткуванням - дві години. Працюють у такому модулі одночасно шестеро кухарів.

МОУ дозволило постачати у військо польову кухню, призначену для приготування їжі на 500 осіб - Фото 3

Використовувати такі модулі можливо в умовах зруйнованої інфраструктури життєзабезпечення, цілодобово, незалежно від пори року та погодних умов.

Для автономності роботи модульна кухня має все необхідне обладнання для приготування і комфортної роботи особового складу: насосну станцію, дренажний насос для відкачування відходів, кондиціонери, каналізаційний жировловлювач, витяжні системи для кухонного обладнання, пароконвектомати, електричні плити, холодильники, дизель-генератор.

У військах уже є понад 20 таких кухонь. Військові кухарі зазначають, що перелік обладнання польової кухні часто перевершує устаткування сучасних стаціонарних закладів харчування ресторанного типу.

Як нагадали у Міноборони, виробники і розробники зразків ОВТ із додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися на електронну пошту: mdalc@mil.ua

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання для ЗСУ вітчизняний бронетранспортер "Хорунжий".

Теги по теме
Минобороны
Источник материала
loader
loader