Столтенберг закликав союзників по НАТО збільшити військову допомогу Україні
Столтенберг закликав союзників по НАТО збільшити військову допомогу Україні

Столтенберг закликав союзників по НАТО збільшити військову допомогу Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив важливість чергової зустрічі Контактної групи з оброни України у Рамштайні та закликав союзників по Альянсу посилити військову допомогу для України під час «цієї важкої фази війни».

Про це він заявив сьогодні в Осло під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стьоре, яка розпочалася одночасно з відкриттям зустрічі Контактної групи на німецькій базі Рамштайні.

«Сьогодні союзники по НАТО проводять зустріч на базі Рамштайн у Німеччині, щоб надалі обговорити зміцнення оборони України. Норвегія є частиною цієї ініціативи. Такі зусилля привносять великі зміни на полі бою, та рятують життя українців. Але Україна потребує більше військової підтримки вже зараз. Найшвидшим шляхом для завершення цієї війни є надання зброї для України», - зазначив керівник Альянсу.

За його словами, Путін має усвідомити, що він не зможе перемогти на полі бою, прийняти умови справедливого та тривалого миру й той факт, що Україна є суверенною й незалежною державою.

«Я закликав всіх союзників продовжувати бойову підтримку (для України), особливо у під час цієї важкої фази війни», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині відбувається чергове засідання Контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн», у який бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Теги по теме
Украина НАТО
Источник материала
loader
loader