Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії
Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії

Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга на нараді з послами та генконсулами України наголосив на пріоритетах вітчизняної дипломатії, головний з яких - зброя та інші потреби ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це Сибіга повідомив у Фейсбуку, зазначивши, що українська дипломатія має працювати на Сили оборони щоденно.

Глава МЗС також визначив першочергові завдання в найближчі кілька місяців та запевнив, що координуюча роль міністерства буде посилюватися.

За його словами, МЗС має відповідати реаліям країни у війні, а також – втілювати найкращі практики сучасної дипломатії.

Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії - Фото 1

«Озвучив дуже чіткі критерії ефективності роботи посла України. Це конкретний результат, сміливість та проактивність. Посли країни у війні не можуть бути відірваними від реалій війни. У зв’язку з цим ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії», - повідомив міністр.

Він наголосив, що сьогодні кожен посол має бути «граючим тренером, який не чекає вказівок з центру, а діє ініціативно, бере на себе відповідальність та власним прикладом демонструє силу української дипломатії».

Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії - Фото 2

Сибіга висловив переконання, що українській дипломатії під силу те, що зазвичай називають неможливим: «Ми це доводили вже не раз. І зараз як ніколи маємо зробити все від нас залежне, аби Україна змогла перемогти, відновити безпеку та вибороти справедливий, всеохоплюючий і сталий мир».

Насамкінець, новий глава МЗСповідомив про перші кадрові рішення.

«Буде нова структура міністерства, переглянуті штатні розклади посольств. Ми потребуємо приходу молоді до нас. Всі умови для цього будуть створені - запланував зустріч із керівниками провідних галузевих університетів. Повідомив про внесення подання про звільнення заступниці міністра Ірині Боровець, а також про припинення довготермінового відрядження тимчасово повіреного в Грузії (повне нерозуміння ним реалій дипломатії держави, що воює)», - підсумував міністр закордонних справ.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня Верховна Рада задовольнила заяву про відставку Дмитра Кулебиз посади міністра закордонних справ та призначила Андрія Сибігу новим очільником зовнішньополітичного відомства.

Фото: Андрій Сибіга, Фейсбук

Теги по теме
МИД Украины Грузия
Источник материала
loader
loader