Норвегія засудила російські «вибори» в Криму
Норвегія засудила російські «вибори» в Криму

Норвегія засудила російські «вибори» в Криму

Норвегія рішуче засуджує так звані «вибори» в незаконно окупованому Росією українському Криму.

Про це йдеться у заяві норвезького уряду, опублікованій у вівторок, передає Укрінформ.

«Росія провела часткові регіональні та місцеві вибори, включно на території незаконно анексованої Автономної Республіки Крим та у місті Севастополь, 6-8 вересня. Ці так звані «вибори» є ще одним кричущим проявом триваючого порушення Росією міжнародного права, Статуту ООН та суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України», - йдеться у заяві.

Наголошується, що Норвегія «твердо стоїть на боці України і продовжуватиме притягувати Росію до відповідальності за її жорстоку війну та злочинні дії в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією «виборів» на території тимчасово окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм і принципів міжнародного права. У відомстві наголосили, що результати «виборів» є нікчемними, а самі «вибори» – нелегітимними.

ЄС також засудив проведення так званих російських «виборів» на тимчасово окупованих територіях України, зокрема, на території Криму та у місті Севастополь, і не визнає їхні результати, які є нікчемними у правовому вимірі.

Теги по теме
Россия Крым Оккупация Крыма
Источник материала
loader
loader