Пам’яті актора Андрія Касьянова
Пам’яті актора Андрія Касьянова

Пам’яті актора Андрія Касьянова

Переживаючи втрату, друзі вже не раз відправили ворогам відплату з написом на бойових снарядах «За актора. Не пробачимо. Помстимося»

У Дніпровському національному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка 28 серпня тривалими оплесками прощалися із молодим артистом драми Андрієм Касьяновим. Він загинувсмертю хоробрих під Покровськом 21 серпня 2024 року у своєму першому бою з російськими окупантами. 

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 1

Талановитий артист, щира і добра людина, сміливий захисник держави – так характеризують Андрія у театрі. Митець, який взяв у руки зброю для захисту Батьківщини у повномасштабний період російсько-української війни, є справжнім героєм, який не пошкодував життя заради свободи України. Тепер Андрію назавжди 27 років...

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 2

Колеги розповідають: «Великої душі людина, добрий, чемний, працелюбний молодий чоловік прийшов до нашого театру півтора року тому і відразу заявив про себе як обдарований актор, спраглий до знань, до професійного вдосконалення. У нашій пам’яті Андрій Касьянов залишиться вічним романтиком, для якого людські чесноти й повна творча самовіддача є сенсом життя».

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 3

Андрій співав, танцював, намагався оволодіти каскадерством, грав на ударних у музичному гурті. Все життя хотів бути актором і пишався, коли став. І знав, що прийде день, коли він піде захищати Україну. 

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 4

У театрі Андрій грав головну роль Ніко Піросмані у мюзиклі «Мільйон червоних троянд». Перевтілення на закоханого грузинського художника, який підкорив світ своєю творчістю, є яскравим підтвердження його таланту та великого творчого потенціалу, який обірвала війна...  

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 5

Режисер Сергій Кузик, який співпрацював з багатьма театрами і створив понад 70 постановок, написав: «Рік тому бачив Андрія… дитину… в концертах театру. Ще й думав, якщо раптом буду ставити якусь виставу, то там буде грати Касьянов. Світла пам’ять тобі, дитино».

Церемонія прощання з Андрієм Касьяновим у Дніпрі зібрала його побратимів, колег-акторів, однокласників, однокурсників з акторського факультету Запорізького національного університету, численних дніпрян.

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 6

Актори Ярослав Безкоровайний, Артем Сітько, Владислав Олійник, Наталія Гаврикова, режисерка Ольга Волошина згадали щасливі хвилини спілкування з колегою, його душевну доброту й людську принадність. Добрим та щирим словом про Андрія поділилися однокласники та викладачка акторської майстерності із Запоріжжя, заслужена артистка України Надія Стадніченко.

Мама Вікторія згадала найбільш пам’ятні моменти дитинства та юності Андрія…

Представники Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Київського патріархату на чолі з Владикою Симеоном провели заупокійний молебень за загиблим Героєм.

«Ти зіграв свою останню роль... у житті країни, – написала у Фейсбуці Risha Komisarenko. – Слава Україні, яку ти так любив!!! Вона переможе, бо ти так хотів...».

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 7

Вічна шана і слава Захисникові!

Пам’яті актора Андрія Касьянова - Фото 8

Фото: Фейсбук-сторінка Андрій Касьянов, Фейсбук-сторінка Risha Komisarenko, Фейсбук-сторінка Lutsenko Roman, Фейсбук-сторінка Олексій Воротніков, Дніпровський драматичний театр імені Тараса Шевченка 

Теги по теме
война Днепр
Источник материала
loader
loader