Австралія готується запровадити мінімальний вік для доступу до соціальних мереж
Австралія готується запровадити мінімальний вік для доступу до соціальних мереж

Австралія готується запровадити мінімальний вік для доступу до соціальних мереж

Австралія планує впровадити на законодавчому рівні мінімальний вік для доступу до соціальних мереж. Про це повідомили в офісі прем’єр-міністра країни Ентоні Албаніза. Цей крок має на меті посилити захист дітей в інтернеті та надати більше підтримки батькам і опікунам у контролі онлайн-активності молоді.

Захист дітей від онлайн загроз
Згідно з поширеною заявою, уряд планує ввести відповідне законодавство вже цього року. Воно визначить мінімальний вік для реєстрації на соціальних платформах, що дозволить убезпечити австралійських дітей від потенційних загроз у мережі. Албаніз підкреслив, що такий захід допоможе запобігти впливу соціальних медіа на дітей, які можуть відривати їх від реальних друзів і позитивного досвіду.

“Молоді австралійці заслуговують на краще, і я підтримую їх та всіх батьків, які захищають своїх дітей”, – заявив прем’єр-міністр.

Здоров’я та безпека молоді
Політик також наголосив на важливості фізичного та ментального здоров’я дітей, зазначивши, що вплив соціальних медіа на молодь став серйозною проблемою в сучасному суспільстві. Законодавчі зміни покликані підтримати батьків у боротьбі з негативним впливом соціальних платформ.

Підтримка з боку уряду
Міністерка комунікацій Австралії Мішель Роуланд підтримала цю ініціативу, зазначивши, що батьки хочуть конкретних рішень, які допоможуть створити безпечне середовище для їхніх дітей в інтернеті. Вона підкреслила, що цей крок сприятиме безпечному використанню інтернету молоддю, водночас допомагаючи їй у навчанні та житті.

Теги по теме
Австралия
Источник материала
loader
loader