Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс проєктів на відновлення будівлі Харківської ОВА
Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс проєктів на відновлення будівлі Харківської ОВА

Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс проєктів на відновлення будівлі Харківської ОВА

Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс проєктів відновлення будівлі Харківської ОВА, яку росіяни зруйнували ракетними ударами на початку березня 2022 року.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

"Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс на розробку проєкту відбудови Харківської обласної державної адміністрації. Це частина нашої спільної роботи із розробки генерального плану міста за співпраці із Європейською економічною комісією ООН, інжиніринговою компанією «Arup», харківськими архітекторами та міжнародними експертами", - йдеться у дописі.

За словами Терехова, проєкт відновлення цієї будівлі для міста особливий і пріоритетний.

"Адже будівля Харківської ОВА - головний символ вільного і незламного Харкова. І її відновлення - більше, ніж просто відновлення архітектури, це данина пам’яті кожному загиблому внаслідок нищівного ракетного удару по майдану Свободи 1 березня 2022 року, прояв нашої сили, нашого відродження, стійкості та віри у мирне і переможне майбутнє України", - зазначив мер.

Учасники конкурсу можуть запропонувати концептуальні рішення, найкращі з них отримають можливість перейти до етапу деталізованого планування та реалізації, додав Терехов.

Як повідомлялося, ще у квітні 2022 року відомий британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Роберт Фостер погодився на участь у відновленні Харкова після війни. Група закордонних харківських фахівців працює над новим генеральним планом розвитку міста.

1 березня 2022 року в Харківську ОВА (Будинок рад) на вулиці Сумській влучили дві російські ракети. У будівлі перебували представники територіальної оборони, військові та волонтери. За даними прокуратури, загинула 31 людина.

Наприкінці 2022 року будівлю законсервували.

Будинок рад у Харкові є пам’яткою архітектури. Тут працювали структурні підрозділи обласної ради, обласної державної адміністрації та деякі департаменти Харківської міської ради. Після обстрілуіз будівлі вивезли все вціліле - значну частину архіву, деяку оргтехніку.

Фото: Ігор Терехов, Телеграм

Теги по теме
Харьков
Источник материала
loader
loader