Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни»
Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни»

Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни»

Український рок-гурт «Антитіла» виступив у вівторок у Нью-Йорку в рамках реалізації проєкту «Культура проти війни» (Culture vs War) і планує тур по інших містах Сполучених Штатів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Проект, запущений у квітні 2022 року Асоціацією «Дивись українське!», має на меті показати реалії російської війни через історії культурних діячів, які служать в українському війську або беруть активну участь у волонтерській діяльності.

П’ятеро учасників гурту, які служать у Збройних силах чи займаються волонтерством, поспілкувалися з глядачами в одному із залів на Мангеттені, показали фільм про свій воєнний досвід «Культура проти війни», виконали кілька хітів.

Також глядачі мали можливість ознайомилися з трофеями та іншими експонатами, виставленими на аукціон для збору коштів на потреби української армії.

Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни» - Фото 1

Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни» - Фото 2

Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни» - Фото 3

«Ми приїхали до США із серією заходів Culture vs War»: показуємо однойменний фільм, спілкуємося з глядачами у форматі запитань-відповідей, влаштовуємо перформанс із 5–7 пісень і аукціон з унікальними лотами», – розповів у коментарі Укрінформу соліст гурту Тарас Тополя.

Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни» - Фото 4

За його словами, такий захід відбувся у Нью-Йорку, далі очікуються виступи у Бостоні, Міннеаполісі, Чикаго та інших містах. Тур по США триватиме до 22 вересня.

Тополя зазначив, що гурт збирає кошти на придбання евакуаційного човна вартістю 250 тис. доларів для спеціального підрозділу Головного управління розвідки, який може використовуватися для різних цілей в умовах війни.

«Ми хочемо зібрати такі кошти протягом цього заїзду, – зазначив він. – Для прикладу, у Нью-Йорку нам удалося на аукціонах зібрати 12 тис. доларів».

Захід організували постпредство України при ООН та Генконсульство у Нью-Йорку у співпраці з дипломатичними установами Чехії.

Теги по теме
США война Нью-Йорк
Источник материала
loader
loader