Україна U21 достроково вийшла на молодіжний чемпіонат Європи з футболу
Україна U21 достроково вийшла на молодіжний чемпіонат Європи з футболу

Україна U21 достроково вийшла на молодіжний чемпіонат Європи з футболу

Україна U21 достроково вийшла на молодіжний чемпіонат Європи з футболу - Фото 1

Молодіжна збірна України з футболу достроково вийшла на чемпіонат Європи-2025. Сталося це за підсумками поєдинку проти Північної Ірландії, який закінчився перемогою України U21 — 2:1.

Перед матчем проти Північної Ірландії Україна мала максимальний показник очок після семи турів — 21. А завдяки нічиїй Англії з північноірландцями “синьо-жовті” збільшили перевагу над другим місцем до двох очок.

У поєдинку проти Північної Ірландії Україна взагалі отримала можливість достроково вийти на чемпіонат Європи. Попри те, що перше місце “синьо-жовті” собі ще не гарантували, у разі виграшу вони забезпечили б собі позицію серед трьох найкращих команд, що фінішують на других місцях, і, відтак, місце на чемпіонаті Європи.

Вже у першому таймі Україна відзначилася двома м’ячами у воротах Північної Ірландії. Рахунок відкрив Назар Волошин, тоді як подвоїв його Максим Брагару, обійшовши голкіпера та переправивши воротаря у незахищені ворота.

Двох м’ячів у першому таймі України U21 вистачило для того, щоб обіграти Північну Ірландію. Навіть попри пропущений гол наприкінці матчу з пенальті та вилучення Арсенія Батагова, “синьо-жовті” вибороли восьму перемогу у восьми поєдинках.

Футбол. Відбір на молодіжне Євро-2025

Північна Ірландія U21 — Україна U21 1:2

Голи: Аллен, 80 — Волошин, 10, Брагару, 30

Перед заключними двома поєдинками “синьо-жовті” випереджають найближчого переслідувача Англію на 5 очок. У разі непрограшу англійцям у наступному поєдинку “синьо-жовті” гарантують собі й перемогу в групі.

Турнірна таблиця

  1. Україна — 24 очки (8 матчів), 19:4 (різниця голів)
  2. Англія — 19 очок (8), 32:5
  3. Сербія — 13 очок (9), 12:18
  4. Люксембург — 7 очок (9), 6:23
  5. Північна Ірландія — 7 очок (8), 4:11
  6. Азербайджан — 3 очки (8), 4:18

Україна вдруге поспіль пройшла на чемпіонат Європи з футболу. На попереднє Євро-2023 українці відібралися після перемоги у плейоф, після чого вже на самому турнірі дійшли аж до півфіналу.

Заключні поєдинки у груповому раунді відбору на молодіжне Євро з футболу Україна проведе проти Англії та Сербії 11 та 15 жовтня. // Суспільне

Tweet
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader