Стародубцева пробилася у чвертьфінал турніру в Тунісі, здобувши найбільшу перемогу в кар'єрі
Стародубцева пробилася у чвертьфінал турніру в Тунісі, здобувши найбільшу перемогу в кар'єрі

Стародубцева пробилася у чвертьфінал турніру в Тунісі, здобувши найбільшу перемогу в кар'єрі

Діан Паррі – Юлія Стародубцева 0:2 (4:6, 4:6)

Напередодні 24-річна тенісистка відсвяткувала свою першу перемогу в основній сітці змагань туру WTA над Сюзан Ламенс. Тепер же вона пробилася до дебютного чвертьфіналу на цьому рівні, здолавши третю сіяну на турнірі, пише 24 Канал.

Загалом цей поєдинок став уже четвертим для Юлії у Тунісі. Вона розпочинала свій шлях із кваліфікації, де переграла Амандін Есс та Альону Фалей.

В 1/8 фіналу українка зустрічалася з француженкою Паррі, чинною 55-ю ракеткою світу. Це був їх перший очний поєдинок.

У першому сеті суперниці взяли по два стартові гейми на своїй подачі, після чого відбулася серія з трьох поспіль брейків, два з яких у свій актив записаласьома ракетка України. Після цього вона у боротьбі захистила свою подачу, а вже згодом спокійно закрила партію.

На старті другого сету Стародубцева змогла зробити собі гандикап та повела в рахунку 3:1. До десятого гейму тенісистки впевнено відстоювали власні подачі без жодного брейк-поінта, а в ньому вже відбулася драма, яка стала прикрасою матчу.

За рахунку 5:4 Юлія вийшла подавати на поєдинок і Паррі нав'язала їй справжню боротьбу. Француженка мала шість брейк-поінтів, але, на щастя, не реалізувала жодного, натомість українська спортсменка з четвертого матчболу таки закрила не тільки партію, а й матч – 6:4.

Дивіться відеоогляд матчу Паррі – Стародубцева

Важливо. Ця перемога стала найбільшою для Юлії Стародубцевої в кар'єрі. До цього вона лише одного разу перемагала суперниць із топ-100 – Тамару Корпач (77-му ракетку світу).

Зазначимо, що у чвертьфіналі українська тенісистка зіграє з британкою Сонай Картал. Вони зустрічалися між собою у кваліфікації US Open і тоді перемогу святкувала Стародубцева. Матч відбудеться 13 вересня.

Теги по теме
Теннис
Источник материала
loader
loader