Росіяни вбили на Донеччині трьох працівників Червоного хреста
Росіяни вбили на Донеччині трьох працівників Червоного хреста

Росіяни вбили на Донеччині трьох працівників Червоного хреста


Штатні працівники МКЧХ стали жертвою російського обстрілу; іще двоє зазнали поранень і перебувають в лікарні.

Троє українців – штатних працівників Міжнародного комітету Червоного Хреста – загинули Через обстріл з боку російських воєнних злочинців Віролюбівки на Донеччині. Ще двоє людей зазнали поранень.  Про це  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

“Працівники МКЧХ перебували у вантажівці, якою перевозили гуманітарну допомогу. Про обстріл уже відомо, але МКЧХ, так само як і МФЧХ – мовчать! Жодної реакції, засудження чи висловлення співчуття! Таким чином це мовчання лише прикриває злочинну політику РФ!” – наголосив уповноважений з прав людини.

Вын наголосив, що МКЧХ має офіційно та публічно визнати порушення Росією норм Женевських конвенцій.

“Чи невже в МКЧХ повністю стають байдужими навіть до смертей власних співробітників? Чи наскільки бояться говорити правду?!” – підсумував він. 

Офіс генпрокурора , що нині проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

“Співробітники МКЧХ прибули до населеного пункту з метою видачі місцевим жителям паливних брикетів для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу. Внаслідок атаки на місці загинули троє чоловіків. Двоє їхніх колег зазнали осколкових поранень й мінно-вибухових травм. Потерпілих доставлено до медичного закладу. Один з постраждалих… перебуває у важкому стані”, – розповіли прокурори.

Нагадаємо, російські війська у четвер обстріляли селище Красноярське та місто Костянтинівку на Донеччині. Внаслідок ворожих ударів загинула 81-річна жінка, ще шестеро осіб зазнали поранень.



Теги по теме
Россия Обстрел авто Смерть Донецкая область
Источник материала
loader
loader