Україна та ЄБРР обговорили збільшення інвестицій в енергетику та інфраструктуру
Україна та ЄБРР обговорили збільшення інвестицій в енергетику та інфраструктуру

Україна та ЄБРР обговорили збільшення інвестицій в енергетику та інфраструктуру

Україна та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) обговорили можливості розширення інвестицій в енергетичні та інфраструктурні проєкти, а також перспективи співпраці у сфері протимінної діяльності та розвитку людського капіталу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки за підсумками зустрічі першої віцепрем'єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко з делегацією ЄБРР на чолі з віцепрезидентом банку Маттео Патроне.

«Європейський банк реконструкції та розвитку – один з найважливіших партнерів України. Хочу подякувати за підтримку українських державних банків у реалізації нових енергетичних програм. За допомогою ЄБРР ми сподіваємось розблокувати приватні інвестиції в проєкти відновлюваної енергетики», – зауважила Свириденко.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили прогрес у реалізації домовленостей, досягнутих на Конференції з відновлення України в Берліні, зокрема щодо угод з банками для посилення спроможності надавати нові кредити малому та середньому бізнесу.

За підсумками зустрічі, у сфері протимінної діяльності планується провести техніко-економічне обґрунтування щодо інтеграції програм банку для підтримки аграрного сектору.

«Для нас важливо якомога швидше зробити українську землю безпечною, щоб фермери могли починати її обробляти. Тому запропонували ЄБРР долучитись до співпраці заради збільшення кількості машин для розмінування, саперів та операторів протимінної дільності», — наголосила Свириденко.

Сторони також обговорили питання покращення ситуації на ринку праці і створення умов для повернення українців до країни. Крім того, розглянули можливості залучення ЄБРР до фінансування державної програми доступного кредитування "єОселя".

Окрему увагу приділили можливостям залучення експертів ЄБРР до програми підтримки управління державними фінансами в Україні, вдосконалення управління публічними інвестиціями та створення єдиного портфеля інвестиційних проєктів для міжнародних фінансових організацій.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) продовжить спільні з Україною проєкти відновлення і зосередиться на перспективних напрямках співпраці – розвитку когенерації, транспортної та поштової мереж.

Фото: Мінекономіки

Теги по теме
Минэкономики Инвестиции
Источник материала
loader
loader