Футбол: в Іспанії запровадили суддівський жест для боротьби з расизмом
Футбол: в Іспанії запровадили суддівський жест для боротьби з расизмом

Футбол: в Іспанії запровадили суддівський жест для боротьби з расизмом

Федерація футболу Іспанії разом з вищим дивізіоном - Ла Лігою запровадили новий жест для арбітрів, щоб сигналізувати про расистський інцидент у матчі.

Про це повідомляє офіційний сайт чемпіонату Іспанії, передає Укрінформ.

У травні ФІФА запровадила новий жест «Ні расизму», додавши його до протоколу дій проти расизму, ксенофобії та нетерпимості у футболі, який діє з 2005 року. Тепер жест, який виглядає як дві схрещені руки, запровадила Ла Ліга.

Жест «Ні расизму» не просто сигналізує про расистські інциденти, а розпочинає триетапну процедуру зупинки матчів.

Якщо арбітр побачить або дізнається про расистський інцидент, він використовує жест «схрещені руки».     На першому етапі гру буде призупинено, а глядачів на стадіоні попереджено про можливу зупинку матчу, якщо дискримінаційна поведінка повториться.

На другому етапі суддя тимчасово призупиняє гру, а команди йдуть до роздягальні. У разі відсутності реакції, третім кроком є повна зупинка матчу після консультації з охороною та представниками клубів.

Причиною запровадження стандартного жесту для боротьби з расизмом в Іспанії стали неодноразові інциденти, коли вболівальники ображали гравців, зокрема форварда «Реала» Вінісіуса Жуніора. Бразилець зазнавав образ в ефірі іспанського телебачення, а також неодноразово стикався із проявами расизму на стадіоні.

Фото: Getty Images.

Теги по теме
футбол Спорт Испания
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader